06.02.2023 ob 22:10
Deli članek
Slovenski reprezentanti spet uspešni

Sara Najdič

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentanti in reprezentantke v svojih klubih po Evropi in v Aziji še naprej igrajo na visoki ravni in so bili tudi minuli vikend zaslužni za zmage svojih ekip, ki se že borijo za čim boljša izhodišča v končnicah prvenstev.

V Italiji Perugia še naprej ostaja neporažena. Tokrat je moštvo Gregorja Ropreta, ki je v igro za kratek čas vstopil v drugem nizu, s 3:1, odpravila Piacenzo. Do nove zmage je prišel tudi Rok Možič, njegova Verona je bila v gosteh, z 1:3, prepričljivejša od Monze, naš sprejemalec pa je tokrat poskrbel za 16 točk, od tega 11 z napadom (55- odstotna uspešnost), tri s servisom in dve z blokom.

BR Volleys Saša Štalekarja je v nemškem prvenstvu nanizal novo zmago, potem ko je bil, s 3:0, uspešnejši od Dürna. Naš srednji bloker je v treh nizih dosegel štiri točke, dve z napadom (50- odstotna uspešnost) in dve z blokom. VfB Friedrichshafen se je v gosteh, z 1:3, veselil zmage nad Lüneburgom. Dejan Vinčić je soigralcem dobro delil žoge, obenem pa se je izkazal s servisne črte, Žiga Štern pa je igral v prvih treh nizih in nanizal sedem točk, štiri z napadom (44- odstotna uspešnost), tri pa z blokom. Darja Eržen je z Erfurtom vknjižila zmago s 3:0 nad Neuwiedom, priložnost za igro pa je dobila v vseh treh nizih in dosegla dve točki, obe z napadom.

Na Japonskem je Tine Urnaut z JTEKT Stings minuli vikend zabeležil dve zmagi proti vodilni ekipi prvenstva, Wolfdogs iz Nagoje. Slovenski kapetan je bil odličen na prvi tekmi, na kateri je v statistiko vpisal 20 točk (17 točk z napadom, tri z blokom), na drugi tekmi pa je prispeval devet točk (pet z napadom, po dve pa z blokom in servisom).

V Turčiji je bila Saša Planinšec še enkrat več uspešna z Aydinom, ki je z, 1:3, slavil v gosteh pri ekipi Bolu Bld. Naša blokerka je obračun zaključila s petimi točkami, tri je dosegla z napadom (43- odstotna uspešnost), dve z blokom. V Grčiji sta do nove zmage prišla tudi Alen Pajenk in Tonček Štern, ki sta z Olimpiakosom porazila Skidras, oba naša reprezentanta pa sta pred polfinalnimi tekmami evropskega pokala Challenge dobila priložnost za počitek.

Tudi Sara Najdič je s Herceg Novijem v črnogorskem prvenstvu osvojila vse tri točke in se s soigralkami razveselila zmage nad Luko Bar. Na Madžarskem Fatum Nyiregyhazi ni uspelo presenetiti favoriziranega Vasasa, ekipa Selene Leban, ki je tokrat dosegla štiri točke, je izgubila s 3:0. Nekoliko slabši vikend imata za seboj tudi Mija Šiftar in Eva Zatkovič, saj je St-Raphael v 18. krogu francoskega prvenstva s 3:0 izgubil z Nantesom, pri čemer Šiftarjeva ni igrala, Cannes, za katerega je bila Zatkovičeva na igrišču na kratko le v prvem nizu, pa doma ni imel možnosti proti Mulhousu.

Dnipro Mirte Velikonja Grbac se poslavlja od češke lige, v kateri je nastopal doslej in se vrača v Ukrajino, našo reprezentantko pa z ekipo čakajo še nastopi v ligi MEVZA in evropskem pokalu. Na Poljskem je bila tekma 23. kroga prvenstva med Asseco Resovio, za katero igrata Jan Kozamernik in Klemen Čebulj ter Jastrzebski Wegielom prestavljena.

To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)