11.11.2023 ob 20:06
Deli članek
V 60 minutah do osme prvenstvene zmage

Še brez poraza v državnem prvenstvu/foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Calcit Volley - ATK Grosuplje 3:0 (15, 11, 15) Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnici: Tovornik, Miklošič.

Calcit Volley: Rituper, Gorjup 3, Radišković 14, Šen 12, Najdič, Hutinski 4, Boisa, Pucelj 12, Čižman 7, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

ATK Grosuplje: Zupan, Topolovec, Štih, Pavič 7, Gojković, Kukman, Žužek 2, Pucelj 8, Filipič (L), Svetina 8, Čož 2, Križman (L), Gornjec Hodnik 3. Trener: Rok Pucelj.

Med tednom so kamniške odbojkarice v Carigradu odigrale svojo prvo tekmo skupine C lige prvakinj. Domači Fenerbahče je bil premočan za slovenske državne prvakinje, ki so v domačem prvenstvu v letošnji sezoni v prvih sedmih krogih oddale le niz. Slabše gre na drugi strani Grosupeljčankam, ki so s petimi točkami celo na zadnjem mestu, vendar je bila njihova igra boljša, kot kaže trenutni položaj na lestvici. V prvi medsebojni tekmi so Kamničanke prvi niz dobile šele v končnici, v drugem in tretjem pa so nasprotnice pustile na 14 oziroma 12 točki.

Domača ekipa je tekmo z Grosupeljčankami prvič v letošnji sezoni začela z Ulo Gorjup na mestu podajalke in Nejo Čižman na mestu blokerke. Osemnajstletna organizatorica igre je drugi del lanske sezone igrala v Grosuplju, od koder je v letošnji sezoni prišla tudi Asja Šen, že predlani pa Maša Pucelj. Kamničanke so po napaki gostij povedle s 4:1, vendar je z blokom Nike Pucelj grosupeljska ekipa hitro prišla na točko zaostanka. Ne za dolgo, kajti po dveh zaporednih točkah domače kapetanke Andjelke Radišković, so Kamničanke pobegnile za štiri točke (8:4), po še eni napaki gostij za pet (12:7). Pred vstopom v končnico niza se je ob mreži izkazala Gorjupova (18:11), prednost sedmih točk pa so domače odbojkarice do konca niza, ki se je končal z novo lastno napako grosupeljske ekipe, le še povečale.

V prvem nizu se je z osmimi točkami izkazala Radiškovićeva, ki je v domači ekipi edina dosegla asa in bila uspešna v bloku (dvakrat), z asom (Lana Žužek, ki je svojo odbojkarsko pot začela v mlajših selekcijah Calcit Volleyja) in prav tako dvema blokoma (Nika Pucelj, Nina Svetina) pa se je lahko pohvalila tudi grosupeljska ekipa. Gostje so v drugem nizu do šeste točke sledile domači ekipi, ki je s tremi zaporednimi točkami pobegnila na 9:6, z asom Sare Hutinski pa na 12:8. Ko je bila v napadu uspešna še Šenova, ki je tokrat igrala na mestu korektorice, so Kamničanke povedle s 16:10, kar jim je zagotavljalo mirno nadaljevanje niza, ki se je končal z osmimi zaporednimi točkami Calcit Volleyja. Na servisu je bila Šenova, ki je dosegla tri ase, tudi za domače vodstvo z 2:0 v nizih.

Tudi v tretjem nizu kamniška ekipa ni popuščala, še naprej je bila osredotočena na svojo igro in po bloku Maše Pucelj je gostjam pobegnila za šest točk (8:2). Kamničanke so vodile tudi z 11:3, nato pa jih je s svojimi servisi v težave spravila Karin Pavič, zato je po treh zaporednih gostujočih točkah Bruno Najdič vzel polminutni odmor. S točko Svetine so Grosupeljčanke prišle tudi na štiri točke zaostanka (8:12), s točko Nike Pucelj pa na tri (12:15). Domače odbojkarice so z blokom Čižmanove spet prišle do nekoliko večje prednosti (17:12), ki je gostje niso več ulovile. Še več, s petimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Maša Pucelj, so Kamničanke prišle do enajstih zaključnih žog za osmo letošnjo zmago, drugo je izkoristila Ula Gorjup.

Izjava po tekmi- Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »V naši igri je bilo malo padcev in še to, ko je na trenutke prišlo do manjšega padca zbranosti. Po tekmi s Formisom smo odigrali še eno podobno tekmo, dekleta razumejo, da morajo tudi takšne tekme odigrati na polno. Vesel sem, da so se tako odzvale in da so tekmo odigrale zbrano, borbeno in kakovostno. Temu primeren je bil na koncu tudi izid. Od jutri naprej se pripravljamo na tekmo lige prvakinj, ko nam v Tivoli prihaja Budowlani Lodž. To bo ena od tekem v ligi prvakinj, na kateri lahko upamo na kakšen ugodnejši izid, čeprav so tudi Poljakinje realno močnejše od nas.« To je sporočil Miha Štamcar. (konec)