04.11.2023 ob 23:19
Deli članek
V Carigrad z novo visoko zmago

Sara Najdič/foto Klemen Brumec

Hoče (MOREL) – Formis – Calcit Volley 0:3 (15, 16, 12) Velika športna dvorana Hoče, gledalcev 100, sodnika: Valentar, Rožej.

Formis: Vodušek, Cvetko (L), Šteharnik 5, Vidali 5, Uršič 3, Zetić 2, Tomčik 3, Fras, Halužan Sagadin, Maučnik 7, Bračič (L), Karo. Trener: Miloš Milić.

Calcit Volley: Rituper 5, Gorjup, Radišković 11, Šen 12, Najdič, Hutinski 7, Boisa, Pucelj 18, Čižman 2, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Med tednom so kamniške odbojkarice v Zagrebu v drugi tekmi srednjeevropske lige proti domači Mladosti prvič v letošnji sezoni ostale praznih rok. Toda v domačem prvenstvu so svojo nepremagljivost nadaljevale tudi v Hočah, kjer so v dobri uri strle odpor mlade domače ekipe, ki je zapretile le sredi drugega niza.

Na nekaterih prejšnjih tekmah Bruno Najdič, trener Kamničank, ni bil najbolj zadovoljen, kako so njegove varovanke začele tekmo, v Hočah pa se je v uvodnem nizu vse odvijalo po njegovih željah. Na servis kapetanke Andjelke Radišković so povedle s 4:1, na servis Asje Šen pa že z 12:3. Čeprav se domače odbojkarice niso predale, niso več našle stika z razigranimi gostjami, ki so do konca niza ob dobrem sprejemu in boljšem napadu brez večjih težav ohranjale visoko prednost. Niz je končala Radiškovićeva.

Tudi v drugem nizu Kamničanke niso popuščale, s kar štirimi zaporednimi asi Maše Pucelj pa so domačinkam pobegnile na 12:4, vendar so Hočanke dosegle kar šest zaporednih točk, tri od njih Alja Maučnik in šele Neja Čižman je zaustavila njihov nalet. Ne za dolgo, kajti po novi lastni napaki kamniške ekipe, šesti v drugem nizu, se je Formis gostjam približale le na točko zaostanka (13:14). Toda do zanimive končnice le ni prišlo, kajti Kamničanke so na krilih Pucljeve, ki je bila uspešna tudi v napadu in v bloku ter Šenove z delnim izidom 10:2 prišle do kar deset zaključnih žog. Že prvo je izkoristila najbolj učinkovita igralka tekme, Maša Pucelj in to s svojo dvanajsto točko v drugem nizu.

Kamničanke so v tretjem nizu po lastni napaki domače ekipe povedle z 8:2, po polminutnem odmoru pa so Hočanke z asom Urša Uršič svoj zaostanek prepolovile (6:9). Na servis Čižmanove so Kamničanke odbojkaricam Formisa pobegnile za sedem točk (15:7). Visoko prednost so ob zbrani igri ohranile do konca, še več, svojo prednost so do konca niza le še povečevale. Tekma se je končala z lastno napako domače ekipe.

Izjava po tekmi: Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem, kako so se dekleta odzvale po porazu v Zagrebu. Takoj po tekmi sem jih pohvalil za pravi pristop, že pred njo smo se dogovorili, da moramo odigrati pravo tekmo, nekaj nepotrebnih napak je bilo le sredi drugega niza. Priložnost so dobile vse igralke, saj bomo vse potrebovale tudi v Carigradu. Skratka, po tistem Zagrebu in porazu, ki nam ni najbolj sedel, je bila reakcija igralk dobra, tako da gremo dobro razpoloženi na prvo tekmo lige prvakinj, kjer nas že v uvodu čaka najboljša ekipa v naši skupini.« To je sporočil Miha Štamcar. (konec)