28.10.2023 ob 21:13
Deli članek
Zmago posvetile kondicijskemu trenerju Sobočanu za rojstni dan

Sara Hutinski/ Foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL) – Calcit Volley – SIP Šempeter 3:0 (12, 24, 17)Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Rožej, Valentar

Calcit Volley: Rituper 6, Gorjup, Radišković 16, Šen 10, Najdič 3, Hutinski 18, Boisa 3, Pucelj, Čižman 1, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

SIP Šempeter: Lukman, Božič, Koren, Lebič, Puckmeister, Jelen (L), Bavdaž, Anas. Žnidar, Bulc, Ana Žnidar, Kogelnik, Eržen, Kadunc (L), Kranjc. Trener: Beno Božič.

Kamničanke so med tednom v Novi Gorici izgubile svoj prvi niz v letošnji sezoni, vendar njihova zmaga, peta zaporedna, čeprav so vanjo morale vložiti veliko naporov, ni bila ogrožena. Še drugič v letošnji sezoni pa so v sredo praznih rok ostale Šempetranke, ki so morale v gosteh priznati premoč Novi KBM Braniku.

Prvi niz se je začel sanjsko za domačo ekipo, ki je na servis Sare Najdič dosegla kar dvanajst zaporednih točk in šele njen trinajsti servis je končal v avtu. Vmes je gostujoči trener Beno Božič pri 0:5 in 0:9 porabil oba polminutna odmora, vendar zaman. Tudi do konca niza so domače odbojkarice igrale zbrano, gostje pa so bile spet v težavah, ko je bila na servisu Sara Hutinski, ki je poskrbela za vodstvo s 16:2. Do najvišje prednosti v prvem nizu so Kamničanke prišle po uspešnem napadu Lare Rituper, izid na semaforju pa je bil 18:13 za Calcit Volley.

Da SIP Šempeter še zdaleč ni slaba ekipa, smo se lahko prepričali v drugem nizu, ki so ga izgubile šele na razliko. Prve so do treh točk prednosti prišle domače odbojkarice, toda po bloku Eva Kogelnik so Šempetranke povedle z 12:11. Tudi po polminutnem odmoru Bruna Najdiča si kamniške odbojkarice nikakor niso priigrale nobene večje prednosti. Asja Šen je Kamničanke sicer popeljala do vodstva s 13:12, vendar so jim Šempetranke vztrajno sledile. Tudi v končnici niza, v kateri je kamniška ekipa z blokom Sare Hutinski že vodila z 22:19 se gostje niso predale. Še več, na servis Ane Mojce Kranjc ter uspešnem napadu Kogelnikove so celo povedle s 23:22. Vseeno so prve do zaključne žoge prišle domače odbojkarice, v napadu je bila uspešna Naja Boisa. Prvo so Šempetranke ubranile, nato pa sta Lara Rituper in Asja Šen z asom Calcit Volleyju zagotovili vodstvo z 2:0 v nizih.

Tudi v tretjem nizu je morala kamniška ekipa vložiti veliko napora, da so strle odpor Šempetrank, čeprav so z asom Šenove povedle z 9:5, vendar so gostje z asom Maše Božič izenačile že na deseti točki. Z blokom Hutinskijeve so Kamničanke še enkrat pobegnile gostjam (15:10), ki so po dveh lastnih napakah domače ekipe prišle na dve točki zaostanka (13:15). V končnici je tekmo odločila razpoložena Hutinskijeva, ki je bila z 18 točkami najbolj učinkovita igralka tekme, od tega je dosegla pet blokov in dva asa, v napadu pa je bila 73-odstotna. Po vodstvu z 20:16 je izvajala štiri zaporedne servise, zmago, šesto v sezoni, ki so jo Kamničanke posvetila svojemu kondicijskemu trenerju Gregorju Sobočanu, ki danes praznoval rojstni dan pa je potrdila Lara Rituper.

Izjava po tekmi:Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo na prvem servisu naredili veliko razliko, povedli smo z 12:0, do konca niza pa smo potem igrali točko za točko, vendar to ni bilo to. Ko nam je padla agresivnost v napadu in ko smo naredili še dve, tri nepotrebne napake, smo zašli v težave. Vesel sem, da smo danes zmagali, zdaj, če bi govoril, zakaj igra še ni takšna, kot bi si želel, bi bili to sami izgovori, vendar samo midva s Simonom Krakarjem, mojim pomočnikom veva, zakaj so nekatere zadeve takšne, kot so. Pred tekmo nisem vedel, v kakšno smer bo tekma šla, zato sem zmage toliko bolj vesel, tudi z odzivom deklet in upam, da bomo te težave odpravili in da bomo prišli na raven, ki si jo želimo.

Beno Božič, trener SIP Šempetra: »Prvega niza niti nismo odigrali tako slabo, kot so ga Kamničanke odigrale dobro. Domačinke so ob dobrem servisu disciplinirano igrale v obrambi, mi pa smo bili malo naivni. Vendar imajo dekleta veliko željo, kar se je pokazalo v nadaljevanju tekme, žal pa še vedno pridemo v določene situacije, ko nimamo pravi rešitev. Ampak liga bo še dolga in verjamem, da bomo to popravili.« To je sporočil Miha Štamcar. (konec)