23.02.2024 ob 21:23
Deli članek
Znani vsi polfinalisti Pokala Slovenije

Krka/ foto Aleš Oblak

Ljubljana (MOREL)- Za nami so vse tekme četrtfinala Pokala Slovenije za moške. V polfinale so se uvrstili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, Calcit Volleyja, Maribora in Krke. Boj za veliki finale bo 6. marca.

Najboljše moške ekipe so se 21. in 22. februarja med seboj pomerile v četrtfinalu Pokala Slovenije. Prvi so na parket stopili odbojkarji Panvite Pomgrad in ACH Volleyja Ljubljana. Na obračunu v Murski Soboti so se prepričljive zmage z 0:3 veselili aktualni pokalni zmagovalci iz Ljubljane, še najbolj izenačen pa je bil prvi niz, v katerem so gostitelji nanizali 22 točk. V drugem in tretjem nizu so ritem igre vseskozi narekovali varovanci Radovana Gačića in se kot prvi prebili v polfinale.

V njem bodo igrali tudi odbojkarji Krke, ki so v četrtfinalu gostovali pri mladi ekipi Fužinarja, ki se je med osem najboljših ekip uvrstila potem, ko je v osmini finala presenetljivo izločila prvo klubsko zasedbo, ekipo Fužinar Sij Metal Ravne. Mlada vrsta pod vodstvom Mitje Ježa se je pred domačimi navijači nadejala novemu presenečenju, a so bili dolenjski odbojkarji premočni. Še posebej v prvem nizu Ravenčani niso imeli nobenih možnosti, osvojili so namreč le 12 točk. V nadaljevanju so sicer zaigrali na nekoliko višji ravni, vendar pa so imeli igralci Krki vseskozi vse niti v svojih rokah.

Najbolj razburljiv obračun smo spremljali v Kanalu, kjer je gostoval eden od največjih favoritov za pokalno lovoriko, Calcit Volley, ki je v prvem nizu upravičil svojo vlogo. A že v drugem nizu so domači odbojkarji vrnili z enako mero ter po izgubljenem tretjem nizu, v katerem so bili Kamničani znova prepričljivi, slavili še v izjemno razburljivi končnici četrtega niza. V njem so varovanci Roka Knafelca sicer že vodili s 14:7 in 20:15, nato pa so si privoščili vrsto napak in tekmecem omogočili izenačenje na 21:21. Alpacem Kanal je imel nato še štiri zaključne žoge, ki jih ni uspel izkoristiti, na koncu pa so domači le slavili z 29:27 in izsilili peti niz. V njem so Kamničani le uveljavili svoje izkušnje in tudi kakovost ter se uvrstili v polfinale.

V njem bo igral še Maribor, ki si je preboj med štiri najboljše ekipe v Pokalu Slovenije v sezoni 2023/24 zagotovil v Kranju, kjer je bil z 1:3 uspešnejši od Hiše na kolesih Triglav. Slednja v zadnjih tednih igra na visoki ravni, kar je dokazala tudi z zmago v prvem nizu. A poraz je predramil Štajerce, ki so v nadaljevanju zaigrali mnogo bolje in dobili tri zaporedne nize ter se kot četrti polfinalist podajajo v boj za veliki finale.

Polfinalni tekmi bosta 6. marca, veliki finale pa bo 24. marca v Areni Bonifika v Kopru. Vstopnice so že na voljo na Eventimu.

Rezultati četrtfinala Pokala Slovenije, moški:
Panvita Pomgrad - ACH Volley Ljubljana 0:3 (-22, -14, -17)

Fužinar mladi - Krka 0:3 (-12, -19, -20)

Alpacem Kanal - Calcit Volley (-21, 20, -18, 27, -11)

Hiša na kolesih Triglav - Maribor 1:3 (17, -21, -18, -16)

To je sporočila Ana Oblak. (konec)