02.05.2024 ob 20:50
Deli članek

Martorell (MOREL) – Nekonvencionalna znamka izzivalcev danes predstavlja novi CUPRA Formentor in novi CUPRA Leon, prenovljena in izboljšana modela, s katerima želi še naprej pisati zgodbo o uspehu. Novi CUPRA Formentor naj bi gradil na velikem uspehu, ki ga je znamka že dosegla s tem SUV-križancem. CUPRA Formentor je prodajni hit podjetja in postaja ikona znamke. Na konkurenčnem trgu segmenta A-CUV je lani s 120.100 dobavljenimi vozili po vsem svetu (+23,0 % v primerjavi z letom 2022) zasedel prvo mesto prodajnih lestvic.  To so za prvo vozilo, ki je bilo edinstveno zasnovano in razvito za znamko, odlični rezultati.Novi CUPRA Leon, ki bo na voljo v dveh karakterno močnih izvedbah – kot 5-vratna kombilimuzina in kot karavan z oznako Sportstourer, prihaja na trg v času, ko je znamka dosegla nov mejnik.

V prvem četrtletju leta 2024 je CUPRA dobavila 56.600 vozil, kar je 21,4 % več kot v prvem četrtletju leta 2023, marec pa je bil s 23.800 dobavljenimi vozili doslej najboljši Cuprin mesec. "CUPRA Formentor in Leon sta gonilna sila uspeha znamke, ki širi svojo prisotnost po vsem svetu. Gre za izjemno uspešen pristop, saj je bilo od ustanovitve znamke leta 2018 dobavljenih že skoraj 600.000 vozil," je povedal Wayne Griffiths, izvršni direktor znamke CUPRA. "Novi Formentor in novi Leon sta odraz izrazite usmerjenosti v oblikovanje. Modela, narejena, da razvnameta čustva, ki krepita izjemno vez z našo skupnostjo. Modela, ki predstavljata to, kar si je za znamko CUPRA pred nekaj leti zamislila majhna skupina ljudi, ki so verjeli vanjo."

Novi CUPRA Formentor in novi CUPRA Leon – prenovljena in izboljšana za naslednjo generacijo članov skupnosti

Nova zunanjost vključuje logotip CUPRA na pokrovu motornega prostora, drzno osrednjo točko sprednje maske, ki s trikotnimi matričnimi LED-žarometi ter velikimi, drznimi usti na spodnjem delu daje agresiven videz. Enaka trikotna oblika luči predstavlja okvir za osvetljen sredinski logotip CUPRA na zadku. Nove matirane barve lakov, kot sta stoletno bronasta in enceladus siva, dajejo obema avtomobiloma še več karakterja.

Surova emocionalnost zunanjega dizajna se odraža v notranjosti, ki združuje športnost in trajnost s številnimi digitalnimi tehnologijami in izborom materialov.Notranjost je že na pogled kakovostnejša, saj so elementi, kot je sredinska konzola, na novo oblikovani.  Izboljšana je tudi z novimi materiali, hkrati pa vključuje bolj trajnostno zasnovo: školjkasti sedeži so oblečeni v prevleke, ki so bodisi 73-odstotno izdelane iz recikliranih mikrovlaken ali pa so iz ekološkega usnja.Digitalizacija je v središču voznikove pozornosti. Novi, izboljšani uporabniški vmesnik je integriran v digitalni kombinirani instrument za volanom in v večji, 12,9-palčni infotainment sistem, ki ima zdaj tudi retro osvetljen drsnik. Za oba modela je v ponudbi novi Hi-Fi avdiosistemom z 12 zvočniki, razvit v sodelovanju s strokovnjaki iz podjetja Sennheiser Mobility. Sistem zagotavlja čisti zvok, značilen za znamko Sennheiser, ki ji zaupajo glasbeni ustvarjalci in umetniki z vsega sveta.Nabor pogonskih sklopov vključuje štiri različne tehnologije: TSI (bencinski), blagi hibrid (eTSI), TDI (dizelski) in eHybrid (priključni hibrid). Nova generacija priključnega hibrida z močjo 200 kW (272 KM) zagotavlja več kot 100 km električnega dosega in je zdaj združljiva tudi s tehnologijo hitrega polnjenja (do 50 kW z enosmernim tokom).Samo za CUPRA Formentor in CUPRA Leon Sportstourer je na voljo nov bencinski motor (TSI) z močjo 245 kW (333 KM) z razdelilnikom navora in zavorami proizvajalca Akebono.

V središču predstavitve: oblikovalska usmerjenost znamke

Na svetovni premieri novih modelov CUPRA Formentor in CUPRA Leon se je CUPRA predstavila kot oblikovalsko usmerjena znamka. Napovedali so ustanovitev nove, samostojne oblikovalske hiše CUPRA Design. Podjetje CUPRA Design ne bo odgovorno le za promocijske izdelke znamke, temveč bo sodelovalo tudi s podjetji, ki so povezana z njeno filozofijo in ki želijo slog znamke CUPRA integrirati v svoje blagovne znamke. CUPRA Design želi postati mesto, kamor pridejo tisti, ki si želijo drzen in nekonvencionalen dizajn, ne glede na vrsto izdelka ali projekta.

Z enako usmerjenostjo v oblikovanje, ki je spodbudila nastanek novega CUPRA Formentorja in novega CUPRA Leona, znamka skupaj s sodelujočimi partnerji na trg prinaša še več novosti.MAM, znamka trajnostnega nakita iz Barcelone, se znamki CUPRA pridružuje tako, da je zanjo je ustvarila linijo nakita, ki vključuje prstan ter zapestnice "Welcome to the Tribe" v standardni in omejeni izdaji. Izdelki so narejeni iz rutenija in bakra, ki ju CUPRA uporablja pri oblikovanju svojih vozil in ki utelešata bistvo surove avtentičnosti.

CUPRA se je že drugič povezala z barcelonskim studiem za oblikovanje svetil Marset in ustvarila čarobno luč Dipping Light, barvito reinterpretacijo Cuprine ikonične luči. Na dogodku je bil predstavljen ta edinstveni in ekskluzivni kos, ki ima enake estetske vrednote kot CUPRA, saj je eleganten in prefinjen, hkrati pa emocionalen in nekonvencionalen.

Cuprina modna pista

"CUPRA Design Obsession" je bila edinstvena vizualna predstava na trgu Plaza de Cibeles v središču Madrida. Vrednote znamke CUPRA so bile predstavljene kot še nikoli prej.Lokacija je bila zapolnjena z velikimi zasloni, ki so tvorili visečo modno pisto, po kateri so se pred občinstvom sprehajali virtualni modeli, ki so utelešali 9 načel v prihodnost usmerjene vizije znamke.

Namen postavitve modne piste je bil prepoznati in razumeti posamezne sestavine, zaradi katerih je Cuprin dizajn tako edinstven. Za ponazoritev njihovega osebnega in individualnega odnosa je vsak avatar predstavljal vrednoto, zaradi katere je znamka CUPRA nekaterim všeč, ne pa vsem – med drugim uporniškega duha, ki izpodbija status quo, duha skupnosti, ki vabi voznike, da stopijo v naše vrste, in usmerjenost, ki spodbuja znamko, da vsak dan postaja boljša. To je sporočila Sabrina Pečelin.(konec)