06.02.2024 ob 10:50
Deli članek

Mladá Boleslav (MOREL) – Škoda Auto je objavila skice zunanjosti prenovljene Octavie. Četrta sodobna generacija nadaljuje tradicijo legendarnega modela znamke, ki je od svojega prihoda na trg leta 1996 dosegel več kot sedem milijonov prodanih primerkov. Najnovejša izvedba predstavlja izpopolnjeno zunanjost z novimi žarometi, prenovljenimi odbijači in posodobljeno Škodino mrežo hladilnika. Digitalna svetovna premiera bo 14. februarja. Najmlajša osvežitev Škode Octavie prinaša prenovljene odbijače in mrežo hladilnika. Tudi žarometi so sedaj bolj ostro začrtani, prodajna uspešnica pa se tako ponaša s še bolj markantno in športno podobo. Osvežen videz in nove funkcije, kot so matrični LED-žarometi druge generacije, še dopolnjujejo nadgradnjo.

Izpopolnjeni optični detajli

Sedanja četrta generacija Octavie bo prenove deležna štiri leta po začetku proizvodnje. Model bo še naprej na voljo tako v limuzinski kot v karavanski izvedbi Combi, posodobljena modelska serija pa bo vključevala tudi različici Sportline in RS. Izboljšave vključujejo napredne matrične LED-žaromete druge generacije z novo svetlobno grafiko, ki so bili oblikovani za zagotavljanje vrhunske osvetlitve cestišča. Poleg tega sedaj vključujejo Crystallinium – edinstven kristalasti element, ki notranjosti ohišja žarometov daje značilen moder odtenek ter s tem še dodatno izpopolnjuje estetski vtis vozila.

Zgodba o uspehu modela Octavia

Prenovljena Octavia bo nadaljevala uspeh modelske serije – odkar je leta 1996 na trg prišla prva sodobna generacija modela je bilo kupcem predanih več kot sedem milijonov vozil. Kot nosilka naziva najbolj priljubljenega karavanskega vozila od leta 2016 naprej je Octavia prejela številne nagrade in priznanja mednarodnega avtomobilskega tiska, med drugim leta 2020 tudi priznano nagrado Red Dot Award za izjemno produktno oblikovanje – že tretjo za to modelsko serijo. To je sporočila Sabrina Pečelin iz Porsche Slovenija. (konec)