23.05.2024 ob 15:00
Deli članek
Tesla v največjem slovenskem sistemu souporabe Avant2Go

Ljubljana (MOREL)- Uporabniki sistema Avant2Go, ki jih je po navedbah podjetja Avant Car v Sloveniji že blizu 50 tisoč, bodo po novem lahko prek mobilne aplikacije najemali tudi vozila znamke Tesla. Gre za prvo tovrstno možnost pri nas in nov razvojni korak, ki v sistem prinaša električna vozila z daljšim dosegom in več prostora. Teslina vozila bodo na voljo na namenski lokaciji v BTC City Ljubljana, in sicer v okviru novega programa za uporabnike GO+.

Kaj prinaša GO+?

Slovenski (so)uporabniki električnih vozil Avant2Go bodo lahko po njegovi zaslugi po enako preprostem in hitrem postopku kot vsa vozila doslej - torej prek mobilne aplikacije - najeli Teslo Model 3. Gre za električni avtomobil proizvajalca, ki velja za pionirja množične električne mobilnosti in je danes eden najbolje prodajanih avtomobilov na svetu.

Model 3 prinaša zajetno baterijo z uporabno kapaciteto 75 kWh, kar pomeni, da lahko uporabnikom (ob dobrih pogojih) zagotavlja celo več kot 500 kilometrov vožnje z enim polnjenjem. Za nameček odgovorni pri podjetju Avant Car obljubljajo, da bo v ceno najema vključeno tudi polnjenje na Teslinih superpolnilnicah, kar za vožnje na daljših poteh pomeni zelo pomembno prednost.

"Plus (GO+, op. a.) pomeni nekaj več. Več dobrega in pozitivnega, tudi naprednega s pridihom prestižnega za naše Avant2Go uporabnike, od katerih smo vztrajno prejemali predloge po vključitvi električnih vozil z daljšim dosegom in še posebej Teslinih vozil," odločitev za dopolnitev ponudbe pojasnjuje vodja programa Avant2Go pri podjetju Avant Car Tomaž Kogoj.

"Dopolnitev souporabniške ponudbe smo nakazali že z vključitvijo električnih dostavnikov, katerih število zaradi odličnega odziva in povpraševanja uporabnikov že povečujemo. Naš cilj je še nadgraditi reševanje mobilnostnih izzivov posameznikov in podjetij. Naj ima nekdo pomemben sestanek, daljšo pot, ali pa želi le preizkusiti najsodobnejšo tehnologijo, GO+ prinaša dobrodošlo dodatno možnost. Vključitev Tesle tako vidimo predvsem kot prvo v vrsti, ki bodo sledile v okviru našega novega programa," je opisal Kogoj, ki že usmerja pogled proti novim izboljšavam in nadgradnjam sistema souporabe Avant2Go. Slednji je slovensko znanje in inovativnost (poleg Hrvaške, kjer je uporabnikom na voljo že nekaj let) nedavno ponesel tudi prek naše severne meje - v avstrijski Celovec. (konec)