20.06.2018 ob 20:52
Deli članek

Ljubljana, 20. junij 2018 (MOREL) - V novi sezoni, ki se bo s prvimi treningi začela 25. julija, bo v dresu Krima Mercatorja zaigrala tudi hrvaška reprezentantka Dora Krsnik. 26-letna rokometašica je v zadnjih sezonah igrala pri aktualnih hrvaških prvakinjah, Podravki Vegeti.

 Po operaciji skočnega sklepa je Krsnikova znova zaigrala tudi v reprezentančnem dresu. Na zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo je sodelovala pri zmagi hrvaške izbrane vrste proti ukrajinski reprezentanci (28:25. Po evropskemu prvenstvu na Švedskem (2016), bo tako z nastopom v Franciji dodala novo poglavje na svoji bogati športni poti.

»Ko sem dobila ponudbo iz Krima, sem bila zelo srečna in nisem veliko razmišljala. To bodo moje prve izkušnje v tujini in komaj čakam, da se začnejo priprave in doživim nekaj novega. Mislim, da je Krim vrhunski klub, ki vsako leto preskoči skupinski del Lige prvakinj. Prav to je tudi moja motivacija, saj si želim napredka in težkih evropskih tekem. Veseli me delo z Urošem Bregarjem, ki z ekipo dela odlično. Komaj čakam, da z ekipo zaigramo skupaj, saj je v njej polno odličnih rokometašic. Verjamem, da se bom v Ljubljani dobro znašla, pokazala svoje znanje in ekipi pomagala k vrhunskim rezultatom,« je ob podpisu pogodbe dejala Krsnikova, ki igra na mestu srednje in desne zunanje igralke.

Enega svojih prvih nastopov bo imela na turnirju v spomin na Vinka Kandijo, ki bo potekal 18. in 19. avgusta, takrat pa bo zaigrala tudi proti svojemu zdaj že nekdanjemu klubu.

To so sporočili iz RK Krim Mercator (knec)