10.11.2018 ob 22:15
Deli članek

Ljubljana, 10. november 2018 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji domači tekmi prvega dela evropske lige prvakinj morale priznati premoč evropskemu prvaku, Györiju, a bodo kljub temu obdržale visoko drugo mesto v skupini C. Prva tekma petega kola se je končala z izidom 23:32 (10:16), na drugi tekmi se bosta za tretje mesto, ki še vodi v glavni del tekmovanja pomerila hrvaška Podravka Vegeta in nemški Thüringer.

Krim Mercator – Györi  23:32 (10:16)

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1700, sodnici: Nastase in Stancu (obe Romunija).
Krim Mercator: Marinček Ribežl, Vojnović, Tsakalou 4, Krsnik, Barič 2, Stanko 3, Zulić 5 (2), Vučko 1, Žabjek, Gnabouyou, Amon, Perederij 4, Ristovska 4.
Györi: Oftedal 2, Amorim 7, Bodi 1, Leynaud, Kristiansen 4, Groot 6, Knedlikova 2, Fodor, Görbicz 3 (2), Afentaler, Puhalak 1, Varga, Brattset 3, Kiss, Hansen 3, Grimsboe.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (2), Györ 2 (2).
Izključitve: Krim Mercator 8, Györ 8 minut.

Četa Uroša Bregarja se vsak teden znova bori predvsem s poškodbami. Na tokratni preizkušnji je manjkala še Tamara Mavsar, a krimovke se niso predale. Že v začetku tekme je priložnost za igro prejela Hana Vučko, kvaliteta evropskih prvakinj pa je hitro prišla do izraza. V šesti minuti so povedle s 5:0, nalet je nato prekinila Olga Perederij in spodbudila Krimovo igro v napadu in obrambi. Vse do 20. minute prvega polčasa si madžarske rokometašice niso nabrale visoke prednosti (9:10), v zadnjih desetih minutah pa so stopile na plin in prvi polčas končale s prednostjo 16:10.

 Domače rokometašice so v drugi polčas krenile z željo po preobratu, garanje se jim je do 40. minute izplačalo, rezultatski zaostanek so prepolovile na 17:20. Sledil pa je nov nalet gostij, ki so z delnim rezultatom 1:7 ušle na najvišjo razliko (27:18). Devet zadetkov je ekipi ločilo tudi ob koncu tekme. S petimi zadetki je najboljša strelka ljubljanske ekipe postala Nina Zulić, s štirimi so tekmo končale Lamprini Tsakalou, Olga Perederiy in Sara Ristovska.

Izjavi po tekmi

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: »Začeli smo slabo, zato je bila razlika takoj na začetku 0:5. V nadaljevanju prvega polčasa smo nato postavili ravnotežje in prišli na zelo ugoden rezultat. Kasneje so izključitve pripomogle k rezultatskemu zaostanku in zvezdniška ekipa je nato razliko le še zviševala. Zelo me veseli, da smo dolgo držali odpor in so svojo priložnost dobile mlajše, Hana Vučko se je vpisala med strelke. Težka borba je za nami, Gyor pa je pokazal svojo kvaliteto.«

Nina Zulić, najboljša strelka Krima Mercatorja: »Gyor je zvezdniška ekipa, ki ji je zelo težko slediti, sploh glede na to, da nas pestijo poškodbe. Vedno nekdo manjka. Menim, da smo korektno odigrale to tekmo, le določene stvari so bile nekoliko slabše. Gyōr je pač takšna ekipa, ki te že sama prisili v napake. Ne glede na vse, je bila tekma z naše strani dobro izpeljana.«

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)