10.02.2018 ob 23:34
Deli članek

Ljubljana, 10. februar 2018 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja so na pustno soboto v tretjem krogu glavnega dela lige prvakinj v skupini 1 morale priznati premoč aktualnim evropskim prvakinjam iz Györa. Madžarke so v drugem polčasu pokazale svojo vrhunsko pripravljenost in prišle do zmage z 32:21. Krimovke bodo v prihodnjem krogu, v nedeljo, 25. februarja igrale proti danski ekipi Midtjylland.

Krim Mercator – Györ  21:32 (12:15)

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev 2200, sodnika: Karim in Raouf Gasmi (oba Francija).
Krim Mercator: Marinček 1, Pandžić, Benko 2, Zrimšek, Abina, Stanko 5, Omoregie 4, Zulić 2, Koren 3, Gregorc 2, Tsakalou 1, Amon, Perederij 1. Trener: Uroš Bregar.
Györ: Kiss, Grimsbo, Knedlikova 4, Afentaler 1, Hansen 1, Görbicz 5, Pal 1, Oftedal 4, Tomori 6, Groot 2, Broch 3, Fodor 2, Puhalak 3. Trener: Ambros Martin.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (4), Györ 1 (1).
Izključitve: Krim Mercator 4, Györ 8 minut.
Rdeči karton: /.

Na pustno soboto je mesto na polnih tribunah dvorane na Kodeljevem našlo veliko pustnih mask, a zmage krimovk, tudi zaradi mladosti in neizkušenosti proti ekipi, polni najboljših rokometašic sveta, niso dočakale. V prvem polčasu so slovenske prvakinje še držale stik z Madžarkami, z nekaj izrednimi streli se je izkazala Elizabeth Omoregie, prek celotnega igrišča je žogo v mrežo pospravila tudi Miša Marinček. Kljub zaostanku z 12:15, je kljub nekaj padcem, v mislih ostala odlična in borbena igra.

Med polčasom so prednost na modri podlagi dobile pustne šeme. Največ pozornosti je požel astronavt, ob boku pa so mu stali še lik iz znane igre Maincract, meduza, kaktus pa razni sadeži in živalice.

Drugi polčas je veliko podjetnejše začel madžarski Győri, ki je z izkušnjami ustavljal napade zunanje linije domačih rokometašic. Prednost je naraščala, a tudi tokrat so Krimovke pokazale, da rastejo in napredujejo. Lamprini Tsakalou se je končno rešila manjše poškodbe, ki jo je ovirala na prvih tekmah, v napadu je odlično zaigrala sicer bolj obrambno naravnana Sanja Gregorc. Tjaša Stanko je ob izteku igralnega časa izkoristila pozornost Nine Zulić, ki je najprej ukradla žogo potem pa zaposlila mlado slovensko reprezentantko, ki je postavila končni rezultat 21:32.

Po treh tekmah v glavnem delu lige prvakinj črimovke čaka nekoliko daljši evropski premor. Na pomembnem gostovanju pri danskemu Midtjyllandu bodo zaigrale šele 25. februarja. Do takrat jih čaka kar nekaj dela v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije.

Izjavi po tekmi

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: »Čestitke Gyoru za dobro predstavo. Znova smo prvi polčas začeli kot v Rusiji. Vedeli smo, da ima madžarska ekipa težave s poškodbami, manjkata jim Morkova in Amorimova, zato smo pričakovali, da bodo to težko nadomestili. Največ težav imamo takrat, ko se kljub dobri pripravi in analizi, zaradi mladosti in neizkušenosti v naš napad prikradejo napake. Ko bo za nami več tekem, kot je bila današnja, bomo počasi dozoreli in takšnih težav ne bomo imeli več. Pred tekmo sem se veselil tekme, saj proti evropskemu prvaku ne igraš vsak dan. Ker v zunanji liniji nimamo dovolj hitrosti, sta nam Stine Oftedal in Cornelia Groot povzročali veliko problemov, v golu pa je bila odlična tudi Kari Aalvik Grimsbo.«

Sanja Gregorc, krožna napadalka Krima Mercatorja: »Spoštujem jih in rada igram proti tako velikim ekipam, kot je Györ. Nismo igrali dobro, naredili smo preveč tehničnih napak, a še vedno smo ob koncu prvega polčasa imeli zelo dober rezultat. V prvih desetih minutah drugega polčasa smo zadeli samo enkrat, po takem začetku se je težko vrniti in znova zaigrati tako, kot znamo.«

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)