26.01.2018 ob 19:55
Deli članek

Ljubljana, 26. januar 2018 (MOREL) - Dobra dva meseca po koncu skupinskega dela se začenja še drugi vrhunec evropskega rokometa. V lovu na četrtfinale lige prvakinj se bo pomerila dvanajsterica ekip, ki so razdeljene v dve skupini. Iz obeh skupin se bodo v nadaljnje tekmovanje prve štiri ekipe, rokometašice Krima Mercatorja pa bodo v drugem delu zaigrale proti danskemu Midtjyllandu, madžarskemu Györiju in ruskemu Rostov-Donu. Na Kodeljevem bodo v nedeljo, 28. januarja, ob 17.00, gostovale rokometašice danskega Midtjyllanda, ki so iz skupinskega dela, tako kot Krimovke, prinesle le dve točki. 15. oktobra so v drugem kolu s 24:21 presenetile ruski Rostov-Don.

Prvi dvoboj tokratnih nasprotnic ima že dolgo brado, a sezona 2002/03 je v Krimovi zgodovini zapisana z zlatimi črkami. Takrat še Ikast Bording je v polfinalu moral priznati premoč neuničljivim Tigricam, polfinale so naše rokometašice dobile s skupnim rezultatom 60:49. V finalu so nato strle še Valencio in še drugič pisale športno zgodovino. V naslednji sezoni sta si ekipi razdelili zmagi v skupinskem delu (24:27, 28:24).

Ikast se je v letu 2008 pridružil nogometnemu klubu Midtjylland, od tod tudi kratica FC, apetiti so zrasli in klub je vrhunec dosegel v sezoni 2013/14 z uvrstitvijo na zaključni turnir Lige prvakinj. Skupina investitorjev je v novembru 2017 odkupila rokometni del, klub se bo tako z začetkom prihodnje sezone preimenoval v Herning Ikast Håndbold.

»Premor po skupinskem delu je bil kar dolg, približno dva meseca, nekatere igralke so bile na svetovnem prvenstvu. Po njem pa je bila naša naloga, da se spočijemo in čim bolje pripravimo na drugi del sezone. V tem obdobju smo obnovili moči, odigrali smo dve tekmi v Kissvardi, prejšnji konec tedna smo dve tekmi imeli tudi v regionalni ligi. Z nestrpnostjo čakamo nadaljevanje Lige prvakinj, z Midtjyllandom že imamo izkušnje iz minule sezone. Prihajajo iz Danske, igrajo skandinavski način igre, zato bo za nas najbolj pomembno, da se bomo hitro vračali v obrambo. V napadu bomo morali odigrati pametno, ne smemo izgubljati žog. Ekipa je sestavljena iz zelo kvalitetnih igralk, osebno sem navdušen nad Veronico Kristiansen in Lousie Burgaard. Tu je še stalno kvalitetna vratarka Sabine Englert. Veseli me, da smo zadnji trening opravili s celo ekipo, vse igralke so nared zato smo pripravljeni na boj,« je pred nedeljskim obračunom z Dankami dejal Uroš Bregar, trener Krim Mercatorja.
»V vmesnem obdobju smo odigrali kar nekaj zelo kakovostnih tekem. V nedeljo moramo biti z mislimi popolnoma pripravljene, morale bomo izničiti njihov hiter napad, same pa ne smemo izgubljati žog in narediti čim manj napak. Komaj čakamo nedeljski obračun,« je v pričakovanju nedeljskega obračuna kapetanka krimovk Miša Marinček, ki jo je dopolnila nadarjena Nina Zulić. »Midtjylland prihaja iz Danske, zato igrajo hiter rokomet, kar pomeni, da se bomo morale znati hitro vračati in prekinjati njihove napade. Obdobje po svetovnem prvenstvu smo izkoristile za čim boljšo telesno pripravo.«

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)