25.02.2018 ob 18:54
Deli članek

Ikast, 25. februar 2018 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem krogu glavnega dela lige prvakinj na gostovanju v Ikasu igrale neodločeno z domačo ekipo Midtylland. Izid je bil 24:24 (12:13), s točko pa so varovanke Uroša Bregarja še v igri za uvrstitev v četrtfinale najbolj elitnega ženskega rokometnega klubskega tekmovanja. V soboto, 3. marca, ob 18:30, bodo na Kodeljevem gostile Rostov Don.

Midtjylland – Krim Mercator  24:24 (12:13)

Ikast - Dvorana IBF Arena, gledalcev 1541, sodnici: Christidi in Papamattheou (obe Grčija).
Midtjylland: Ryde, Sans Serra, Andersen, Fauske 5 (5), Hansen 2, Kristiansen 4, Kristensen, Ellebaek, Friis, Englert, Bjerregaard, Jakobsen, Augustesen 7, Loeseth 3, Burgaard 3.
Krim Mercator: Benko 2 (1), Zrimšek, Beganović, Stanko 4 (2), Marinček, Omoregie 7, Zulić 2 (1), Koren 2, Pandžić, Gregorc, Tsakalou 1 (1), Amon 2, Perederij 4.
Sedemmetrovke: Midtjylland 6 (5), Krim Mercator 7 (5).
Izključitve: Midtjylland 4, Krim Mercator 4 minute.

Obramba slovenskih prvakinj si je v prvih minutah dvoboja zaslužila najvišjo oceno. Danske rokometašice niso imele rešitve in po desetih minutah so krimovke vodile že 7:4, po minuti odmora domače ekipe pa je Alja Koren odlično zaposlila Olgo Perederij za 8:4. Ljubljanske rokometašice so v 15. minuti po zadetku Elizabeth Omoregie še povišale svojo prednost na 9:4, a sledila sta hitra zadetka domačink in trener Uroš Bregar je vzel prvo minuto odmora.  

Nekaj nezbranosti v napadu je botrovalo, da so se Danke slovenskim prvakinjam približale že na 9:10, a Omoregiejeva je našla pot do mreže in znova dvignila samozavest svoje ekipe, vendar se je prvih trideset minut končalo z minimalnim vodstvom gostij.

V drugem polčasu so v 38. minuti domačinkam pobegnile za tri zadetke (17:14), toda po dveh hitrih zaporednih zadetkih domačink je zadišalo po izenačenju, a je odlična Omoregiejeva v 43. minuti ukradla žogo in sama stekla v protinapad za 18:16. Kljub temu je Midtjylland dve minuti kasneje le prišel do izenačenja na 18:18.

V zaključek tekme so bolje vstopile Danke, ki so stopnjevale pritisk in pri 21:19 sploh prvič povedle z dvema zadetkoma razlike. Borbene krimovke so do četrtega izenačenja na tekmi prišle v 57. minuti, 22:22. V dramatični končnici je Miša Marinček 12 sekund pred koncem tekme zaustavila strel Helene Fauske s sedmih metrov. Krimovke so stekle v protinapad, vendar do spremembe izida ni več prišlo.

Ljubljanske rokometašice so s petimi točkami na lestvici izenačene z Nykøbingom, a imajo slabšo medsebojno razliko. Za uvrstitev v četrtfinale bodo tako morale ukrasti točko ali več ruskemu Rostov-Donu ali na gostovanju pri madžarskem Györiju.

Izjava po tekmi

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: »Tekma je bila zelo napeta, odlično smo jo odprli in odigrali prvih 15 minut. Skušali smo se držati zastavljene taktike, kar nam je do določene mere tudi uspevalo. V drugi polovici prvega polčasa smo naredili nekaj nepotrebnih napak, a vseeno ohranili prednost. Med odmorom smo ponovno stopili skupaj in kasneje zaigrali dobro, a zavedati se moramo, da imajo Danke zelo močno ekipo in znajo izkoristiti svojo kakovost. Najbolj sem ponosen, da se so dekleta znala vrniti in si priborila pomembno točko proti velikemu Midtjyllandu. Zaradi prikazane igre se že veselim domače tekme, na kateri bomo prikazali še boljšo igro. Verjamem, da lahko tudi zadnjima nasprotnikoma zagrenimo življenje.«

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)