09.03.2018 ob 20:34
Deli članek

Ljubljana, 9. marec 2018 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, 10. marca, gostovale pri aktualnem evropskem prvaku, Györi. Vrhunska ekipa samih elitnih rokometašic je v ožjem izboru za končnega zmagovalca tudi v tej sezoni. Tekma se bo začela ob 17.30.  

Medtem ko so krimovke še vedno v igri za uvrstitev v četrtfinale, pa madžarska ekipa, skupaj z Bukarešto in Rostov-Donom, bije ogorčen boj za prvo mesto v skupini. Trenutno najbolje kaže prav zadnjim nasprotnicam slovenskih prvakinj.

»Še zmeraj smo pod vtisom zadnje tekme. Želeli smo si prikazati boljšo igro. Prvih 15 minut smo delovali dobro, bili blizu, kasneje smo se zaleteli v zid, ki mu lahko rečem Rostov. Pokazal je svojo kvaliteto in je zasluženo zmagal. Zdaj nas čaka evropski prvak Györ, ena najboljših zasedb v Evropi. Želim si, da bi odigrali dobro, se pokazali v lepi luči, pokazali mladost, hitrost, predrznost in da bi bili tekmecu čim bližje. Vemo, da je Györ še močnejši od Rostova. Kar se tiče napovedi, bomo tokrat bolj skromni. Kot trener si želim, da bi moje varovanke odigrale zelo dobro tekmo,« je pred sobotno tekmo dejal Uroš Bregar, trener rokometašic Krima Mercatorja.

V klubu aktualnih državnih in pokalnih prvakinj pa so z mislimi tudi v prihodnji sezoni. Poškodbi bosta premagali Tamara Mavsar in Polona Barič, ekipi pa se bo pridružila še  makedonska reprezentantka Sara Ristovska, ki igra na desnem krilu. Pred koncem sezone krimovke čaka še devet tekem državnega prvenstva in zaključni turnir pokala Slovenije. Četrtfinale lige prvakinj bo na sporedu med 6. in 8. ter med 13. in 15. aprilom.

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)