23.10.2017 ob 21:54
Deli članek

Ljubljana, 23. oktober 2017 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja čaka še zadnji nasprotnik v skupinskem delu evropske Lige prvakinj. Prvi del tekmovanja končujejo na severu Poljske, v pristaniškem mestu Gdynia. Druga tekma tretjega kola se bo v sredo, 25. oktobra, začela ob 18.30.

Na nedeljski prvi tekmi kola je danski Nykøbing nekoliko presenetljivo ugnal Bukarešto (25:22) in se z dvema zmagama izenačil z romunsko ekipo. Ob morebitni zmagi krimovk na Poljskem, bi tri ekipe imele štiri točke, zato trener krimovk Uroš Bregar tudi pravi, da je pred njegovo ekipo najpomembnejših deset dni sezone. Do 4. novembra jih namreč čakata dve tekmi proti Poljakinjam, drugi turnir regionalne lige in še tekme državnega prvenstva ter pokala Slovenije.

»Veseli me, da smo na zadnji tekmi imeli podporo navijačev in sta dve točki ostali doma. Nykøbing je z zmago proti Bukarešti pokazal, da je zelo kvaliteten nasprotnik in da ti dve točki veljata veliko. Gdynia je v tej sezoni sestavila dobro ekipo, zelo pomembno je, da bomo igrali kompaktno obrambo, še boljšo kot na zadnji tekmi. Veseli me dejstvo, da se Omoregiejeva počasi vrača v ekipo. Bomo pa videli, kako bo koleno reagiralo po prvih treningih,« je pred sredino tekmo na Poljskem dejal Bregar.

Gdynia, novinka med evropsko elito, še čaka na prvi točki. Poljska ekipa se v svoji evropski zgodovini najraje ozre v krstno sezono, na polfinale pokala Challenge v letu 2010. Trenerka Agnieszka Truszynska ima v svoji ekipi le eno tujko, Brazilko Patricio Machado Matieli. Na uvodu lige prvakinj jih je s 27:21 premagal danski Nykøbing, v gosteh v Bukarešti so Danke izgubile s 23:34.

Sicer bodo poljske rokometašice dvakrat zaporedoma nasprotnice ljubljanskih rokometašic, saj se bo drugi del skupinskega tekmovanja nadaljeval s povratno tekmo na Kodeljevem, ki bo v soboto, 4. novembra, ob 15.00. Ob tako želenih štirih točkah bi si krimovke že zagotovile nastope v rednem delu tekmovanja in s tem šest novih evropskih dvobojev.

»Kot smo videli, včeraj imamo kar zanimivo skupino, Poljakinje še čakajo prvo točko, zagotovo bodo šle na nož. Me smo se že pred Nykøbingom osredotočale le nase, pričakujem, da bomo igrale borbeno in srčno in osvojile novi dve točki,« je pred gostovanjem na Poljskem dejala Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja.

»Na Poljskem nam bo zelo težko, dejstvo, da Gdynia še nima nobene točke, nam ne prinaša ničesar. V zadnjih dneh smo se dobro pripravile na njihov napad in obrambo, največ dela bomo imele na desni strani. Nadaljevati moramo z obrambo, ki nas je krasila že v minuli sezoni in novi dve točki bosta naši,« pa je vratarko slovenskih državnih prvakinj dopolnila Aneta Benko, desno krilo najboljše slovenske ženske rokometne ekipe.

Magnetna resonanca je pokazala, da Amra Pandžić ni huje poškodovana, kljub temu pa bo morala izpustiti prvo tekmo proti Poljakinjam. Odlična novica pa je, da je Elizabeth Omoregie že opravila prve treninge in bo v nadaljevanju lahko pomagala ekipi. (konec)