03.11.2018 ob 22:55
Deli članek

Ljubljana, 3. november 2018 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem krogu lige prvakinj prišle še do svoje druge zmage, s katero so se teoretično že uvrstile v glavni del elitnega evropskega klubskega ženskega tekmovanja. V dvorani na Kodeljevem so s 27:20 (14:10) premagale Podravko Vegeto, s katero so pred štirinajstimi dnevi v Koprivnici igrale neodločeno. Prihodnjo soboto bodo na Kodeljevem gostile aktualnega evropskega prvaka Györ.

Krim Mercator – Podravka Vegeta 27:20 (14:10)

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev 2000, sodnika: Christiansen in Hansen (obe Danska).

Krim Mercator: Gnabaouyou, Mavsar 2 (1), Krsnik, Vojnovič, Barič 5, Stanko 5, Marinček Ribežl, Zulič 1, Tsakalou 6, Vučko, Žabjek, Amon 2, Perederij 1, Ristovska 5 (1). Trener: Uroš Bregar.
Podravka Vegeta: Tučaković, Zadravec, Turk 3, Holesova 2, Karlovčan, Popović, Milošević 1, Džono, Milosavljević 5, Risović, Franušić, Ečimović, Čigirinova 1 (1), Ihneva 2, Debelić 2, Ježikava 4. Trener: Abas Arslanagić.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Podravka Vegeta 1 (1).
Izključitve: Krim Mercator 8, Podravka Vegeta 8 minut.
Rdeč karton: /.

Ines Amon in Polona Barič sta v peti minuti krimovkam priborili prednost s 3:1, ljubljanske rokometašice so prevzele pobudo in do konca prvega polčasa nadigrale hrvaške nasprotnice. V nadaljevanju prvega polčasa so dokazale, da so po dvotedenskem premoru pripravljene odlično, povedle so že z 10:4. Do konca prvega polčasa so rokometašice Podravke razliko zmanjšale na štiri zadetke, a bližje jih obramba na čelu z znova odlično kapetanko Mišo Marinček Ribežl, ki jo je nekajkrat zamenjala nadobudna Maja Vojnovič.

 V drugem polčasu so Hrvatice zaigrale veliko podjetneje, izplačala se jim je groba obramba, pri 18:17 je zadišalo po preobratu, a v končnici so Krimovke zaigrale prerojeno. Po izjemni seriji, 9:1, so naše rokometašice dobri dve minuti pred koncem dvoboja povedle z najvišjo prednostjo (27:18). Slavje se je začelo, gostje so sicer dosegle še dva zadetka, a dejstva, da dve točki ostajata v Ljubljani niso spremenile.

Zaradi poškodbe Alje Koren je velika odgovornost padla na pleča Lamprini Tsakalou, ki je nalogo opravila z odliko, saj je s šestimi zadetki je postala prva strelka tekme. Polona Barič in Tjaša Stanko sta zadeli po petkrat

 Tekma med madžarskim Gyōrijem in nemškim Thüringerjem bo na sporedu v ponedeljek, 5. novembra, ob 19. uri. Ob zmagi evropskih prvakinj bodo krimovke že uvrščene v glavni del evropske Lige prvakinj.

Izjave po tekmi

 Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: »S to zmago smo si odprli vrata v glavni del lige prvakinj, za katerega verjamem, da se bo spomladi igral tudi v Ljubljani. Vsaka zmaga v Ligi Prvakinj je težko prigarana in zelo sem vesel, da smo danes ponovno z obrambo in odličnim vzdušjem prišli do tega, da se lahko veselimo nove zmage. Med premorom smo se želeli dobro pripraviti, a žal se nam je vse porušilo. Ines je zbolela, po dolgem času smo bili tudi brez Alje Koren. Brez nje se je ekipa težko adaptirala. Pred tekmo sem se spraševal kako bomo tekmo izpeljali. Vesel sem, da smo ob današnjem tempu izdržali in zmagali.«

Miša Marinček Ribežl, kapetanka RK Krim Mercator: »Na novinarski konferenci sem napovedala, da bomo povedle že na začetku. Tako je tudi bilo, povedli smo s 4:1 in to prednost suvereno držali čez celotno tekmo. Danes se je pokazalo, da smo kvalitetnejša ekipa. V zadnjih minutah tekme smo dobili izreden zalet, nasprotnice so nekoliko padle, me pa smo pred čudovitim občinstvom izkoristili svoje priložnosti. Zaradi poškodovanih igralk nismo jamrali, garali smo in trud se nam je poplačal.«

Lamprini Tsakalou, najboljša strelka tekme: »V današnjo tekmo smo vložili vso našo energijo. Na treningih smo poizkušali nove stvari, delali video analize in bili maksimalno skoncentrirani. Vsi treningi so se nam danes obrestovali, rezultat je prišel sam od sebe. Zmaga je izredno pomembna in res smo lahko ponosni na našo predstavo.«

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)