05.10.2017 ob 13:34
Deli članek

Ljubljana, 5. oktober 2017 (MOREL) – Štirinajst dni po začetku lige prvakov bodo s tekmovanjem v najmočnejšem rokometnem klubskem tekmovanju začele tudi rokometašice. Že triindvajseto sezono zaporedoma bodo v ligi prvakinj nastopile tudi rokometašice Krima Mercatorja, ki bodo igrale v skupini A, njihove prvi nasprotnik pa bo Bukarešta, ki je predlani slavila v tem tekmovanju. Tekma bo na sporedu v soboto, 7. oktobra, ob 19. uri.

Romunske državne prvakinje, za katere bo tudi v letošnji sezoni branila nekdanja krimovka Jelena Grubišić, bodo v novo sezono krenile v okrepljeni zasedbi, s Švedinjama Nathalie Hagman in Sabrino Jacobsen. Nova je tudi danska trenerka Helle Thomsen, ki je v minuli sezoni vodila Midtylland, enega od nasprotnikov ljubljanskih deklet v glavnem delu tekmovanja. Največja pričakovanja pa v romunski prestolnici polagajo na pleča Cristine Neagu, ki so jo iz Budućnosti pripeljali z jasnim namenom, da v tretji sezoni med evropsko elito znova osvojijo evropski naslov.
»CSM ima na vsakem položaju po dve kakovostni igralki. Osnovna naloga bo ustaviti zunanjo vrsto Neagu-Gullden-Kurtovič. Gulldenova nam je na zadnji tekmi v lanski sezoni povzročala nemalo težav. Romuni so dodali svojo princeso Cristino Neagu, ki so si je dolgo želeli. Kurtovićeva je lani igrala za Larvik, je izredna strelka z razdalje. Obramba CSM je skandinavska 6-0,« je pred tekmo v Romuniji na današnji novinarski konferenci povedal Uroš Bregar, trener slovenskih državnih prvakinj.
»Zelo žal mi je, da nismo popolni. Verjamem, da ima trener s tem težave. Na pripravljalnih turnirjih smo igrali zelo lepo. Imeti moramo pozitivne misli in se pokazati v čim lepši luči. Če morda zmagamo, še toliko boljše,« pa so bile besede Miše Marinček, kapetanke Krim Mercatorja.
»Kot smo dejali že ob začetku sezone, želimo v ligi prvakinj narediti korak dlje, cilj bo četrtfinale. Po seznamu igralk, ki jih ima Bukarešta, lahko vidimo, da gre za zvezdniško zasedbo. Ekipa je ligo prvakinj osvojila v sezoni 2015/16, dobili so novo trenerko. Čaka nas izredno zahtevno gostovanje,« je svoje vtise strnila Deja Doler  Ivanović, članica IO Krima Mercatorja.
V minuli sezoni sta se ekipi pomerili v glavnem delu lige prvakinj in obe tekmi sta se končali z minimalno zmago romunskih nasprotnic. Bukarešta je v Ljubljani zmago slavila z rezultatom 24:21, mesec dni kasneje pa na domačem parketu z 28:26.
Krimovke bodo v Bukarešti igrale brez poškodovane Tamare Mavsar, ki okreva po operaciji kolena. V skupini A sta še Vistal Gdynia, aktualni poljski državni prvak in lani najboljša danska ekipa Nykøbing, ki jo bodo prihodnjo soboto gostile v prvi domači tekmi lige prvakinj.

Tekme Krim Mercatorja v ligi prvakinj

1. krog, sobota, 7. oktobra, ob 19.00
CSM Bukarešta – Krim Mercator

2. krog, sobota, 14. oktobra, ob 15.00
Krim Mercator – Nykøbing

3. krog, sreda, 25. oktobra, ob 18.30
Vistal Gdynia - Krim Mercator
4. krog, sobota, 4. novembra, ob 15.00
Krim Mercator – Vistal Gdynia
5. krog, sobota, 11. novembra, ob 15.00
Krim Mercator : CSM Bukarešta
6. krog, nedelja, 19. novembra, ob 15.10
Nykøbing – Krim Mercator

(konec)