06.10.2018 ob 22:11
Deli članek

Györ, 6, oktober 2018 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja so sezono v Ligi prvakinj začele pri najtežjem nasprotniku, aktualnemu prvaku najmočnejše rokometne lige, madžarskemu Györiju. Da gre za enega najmočnejših klubov je bilo jasno tudi po koncu tekme, ki so jo rokometašice Györa dobile z rezultatom 39:23.

Györi – Krim Mercator  39:23 (18:9)
Györ - Arena Györ, gledalcev 5214, sodnici: Marta in Vania Sa (obe Portugalska).
Györ: Fodor 1, Leynaud, Oftedal 5, Kellermann, Amorim 7, Kristiansen 2, Groot 6, Knedlikova 2, Görbicz 3, Bodi 1, Kürthi 1, Puhalak, Brattset 5, Kiss, Hansen 6, Grimsboe.
Krim Mercator: Ristovska 1, Krsnik, Barič 2, Beganović 1, Stanko 4, Marinček 1, Zulić 2, Ljepoja, Vojnovič, Tsakalou 3, Vučko, Žabjek, Amon, Perederij 3, Mavsar 5, Koren 1.
Sedemmetrovke: Györ 5 (5), Krim Mercator 5 (4).
Izključitve: Györ 6, Krim Mercator 6 minut.
Rdeči karton: /.

Krimovke so se v tekmo podale izredno odločno, Sara Ristovska je dosegla zadetek za 1:0, Tjaša Stanko je nato dvakrat razparala mrežo, sledil pa je nalet madžarskih rokometašic. Hitro so povedle z 8:4 in nato le še zviševale prednost. Z odlično potezo se je v 20. minuti izkazala kapetanka Miša Marinček Ribežl, ki je dosegla zadetek čez celotno igrišče in prisilila domačega stratega v prvo minuto odmora. Prvi polčas se je po uspešno realizirani sedemmetrovki Györija končal z rezultatom 18:9 v korist madžarskih zvezdnic.Za novo lepo potezo sta v 36. minuti poskrbeli Nina Zulić, ki je brez pogleda našla Olgo Perederiy, ki je ponujeno seveda izkoristila za enega lepših zadetkov uvodnega kola. Razmerje moči se sicer ni spremenilo, prvakinje so upravičile vlogo favorita in enega glavnih kandidatov za nov evropski naslov, razlika je rasla in se na koncu tekme ustavila pri rezultatu 39:23.

»Györi ima za glavnega sponzorja nemškega avtomobilista in tako se obnašajo tudi na igrišču, kot odličen nemški motor. Igrajo odlično, mi pa smo nekoliko šibkejši, kot v prejšnji sezoni. Vedno se rad vračam v to dvorano, kjer igrajo res najboljše rokometašice sveta in ni lahko biti na nasprotni strani. V tej situaciji bi rad čestital ekipi in novemu trenerju, želim mu vso srečo in verjamem, da lahko ponovi uspehe iz zadnjih sezon,« je tekmo komentiral Uroš Bregar, trener Krima Mercaatorja.

Ljubljanske rokometašice bodo veliko več stavile na tekme proti nemškemu Thüringerju in hrvaški Podravki Vegeti. Na prvi domači tekmi nove evropske sezone se bodo v soboto, 13. oktobra, ob 19.00, pomerile proti nemškim prvakinjam.

To so sporočili iz tabora Krim Mercatorja (konec)