27.03.2018 ob 19:26
Deli članek

Ljubljana, 27. marec 2018 (MOREL) - Kapetanka Krima Mercataorja Miša Marinček bo tudi v prihodnji sezoni ostala med vratnicama slovenskih državnih prvakinj. Najboljša strelka med vratarkami bo tako še naprej zadnja ovira v trdni obrambi ekipe, ki bo v naslednji evropski sezoni želi narediti še korak višje. Krimov dres bosta oblekli tudi izkušeni angolski strelki z razdalje, Azenaide Danila José Carlos in Magda Alfredo Cazanga.

Marinčkova je pred kratkim gostovala v oddaji Dan za trening, kjer je voditelju Klemnu Bučanu dokazala, kako zahtevno je delo rokometnega vratarja. Skupaj s soigralkami pa se mudi na četrtem turnirju regionalne lige, kjer se bodo znova pomerile proti Vardarju in Budućnosti. Srečala se bo tudi s Saro Ristovsko, ki je prva od treh okrepitev za prihodnjo sezono.

Marinčkova je ljubljanskemu klubu zvesta že osmo rokometno sezono. Bodoča magistra managementa znanja in diplomirana ekonomistka je v dresu članske reprezentance nastopila že s 16 leti, klubsko in reprezentančno garderobo pa si je delila s samimi vrhunskimi rokometašicami, ki so osvojile evropski vrh. Pred svetovnim prvenstvom v Nemčiji je po več kot 100 nastopih sklenila reprezentačno pot in svoje mesto prepustila soigralki Amri Pandžić. Še bolj zavzeto se je posvetila delu v klubu, kjer, kot prva vratarka, svoje izkušnje in znanje rada prenaša tudi na svoje mlajše vratarske soigralke.

»V klubu sem že osem let zato vem, da je Krim moj klub, kjer smo skupaj doživljali vzpone in padce. V zadnjih sezonah smo zelo napredovali, kot ekipa rastemo. V klubu so izrazili željo za podaljšanje pogodbe in moja odločitev ni bila težka. Skupaj gojimo visoke ambicije in prepričana sem, da bomo v naslednji sezoni, z vrnitvijo poškodovanih igralk in novimi okrepitvami, znova trd zalogaj za vse ekipe širom Evrope,«je ob podaljšanju pogodbe dejala Marinčkova.

»V klubu smo izjemno veseli, da smo se z našo kapetanko dogovorili o nadaljnjem sodelovanju. Gre za izkušeno rokometašico, ki že dolga leta brani barve kluba, ter je s svojo osredotočenostjo in profesionalnim pristopom prava vodja naše mlade ekipe. Vsekakor nam bo z njo lažje doseči zastavljene cilje, še posebej na evropskem nivoju, kjer si želimo znova narediti korak višje. V klubu se še kako zavedamo, da je njen doprinos tako na igrišču, kot izven njega, neprecenljiv,« pa jo je dopolnila Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja.

To so sporočil iz RK Krim Mercator (konec)