18.11.2017 ob 16:27
Deli članek

Ljubljana, 18. november 2017 (MOREL) - Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo čaka še zadnja preizkušnja v skupinskem delu lige prvakinj. Pred reprezentančnim premorom se bodo ponovno pomerile proti danskemu Nykøbingu, ki so ga na Kodeljevem premagale s 27:26. Tekma se bo začela ob 15.10. V nedeljo bo na sporedu tudi druga tekma zadnjega kroga skupine A med Bukarešto in Gydnio.

Slovenske in danske državne prvakinje imajo po petih tekmah popolnoma enako razliko v danih in dobljenih zadetkih (+3), prva tekma na Kodeljevem pa se je končala z minimalno razliko v korist ljubljanskih rokometašic. Z devetimi zadetki je že v svojem krstnem nastopu v ligi prvakinj zaslovela Tjaša Stanko, ki si je prislužila tudi naziv najboljše mlade rokometašice drugega kroga.

»Začel bom z zdravstvenim kartonom. Žalosti in jezi me, da nikakor ne moremo kompletno opravljati trenažnega procesa. Tokrat je zbolela Elizabeth Omoregie in vprašanje je, ali bo lahko odpotovala z nami, manjše težave s hrbtom ima Aneta Benko. Tudi ta teden se poizkušamo dobro ujeti, v napadu smo pripravili nekaj novih stvari. Za obrambo imamo na voljo še dva treninga. Poizkušali bomo ustaviti tandem Kristiansen-Iversen, ki je zagotovo najmočnejši tandem v ligi prvakinj. Dobro sta uigrani in težko ju bo zaustaviti. Verjamem, da se bomo borili, kot na Kodeljevem, da bomo trd oreh. Želimo si dve točki, ki bosta velik kapital za drugi del, kjer nas čakajo težki nasprotniki. Vesel sem, da smo že v drugem delu, da sledimo ciljem. Čaka nas peklenski januar, da se dobro pripravimo za drugi del,« je pred nedeljsko tekmo na Danskem dejal Uroš Bregar, trener Krim Mercatorja.

»Nykøbing je izredno kakovostna ekipa, kar je že pokazala v zadnjih tekmah. V garderobi stremimo predvsem k temu, da osvojimo dve točki. Zelo težko ju bo doseči, a dekleta vemo, da je to zelo pomemben kapital za nadaljevanje. Želimo si, da prikažemo čim boljšo igro in si priborimo ti dve točki,« pa je svojega trenerja dopolnila Miša Marinček, kapetanka najboljše slovenske ženske rokometne ekipe.

Zanimiv bo tudi pogled na skupino B, Krimovke v nadaljevanju čakajo sami stari znanci - madžarski Györi, ruski Rostov-Don in danski Midtjylland. Slednja se bosta že danes pomerila za preostali točki, ki ju lahko preneseta v nadaljevanje.

Zo so sporočili z RK Krim Mercator (konec)