08.02.2018 ob 18:36
Deli članek

Ljubljana, 8. februar 2018 (MOREL) - Na pustno soboto rokometašice Krima Mercatorja čaka verjetno najzahtevnejši nasprotnik v glavnem delu lige prvakinj. Na Kodeljevo prihaja aktualni evropski prvak, madžarski Györi. Tekma se bo začela ob 19.00.

O atraktivnosti nasprotnika ne gre izgubljati besed. Redni udeleženec zaključnih turnirjev ima v vitrini tri evropske naslove, še trikrat je nastopil v finalu. V izredno močnem in izenačenem domačem prvenstvu kujejo težko bitko s Ferencvarošem, še drugim madžarskim predstavnikom v ligi prvakinj.

Györi, ki je v letošnji sezoni v ligi prvakinj izgubil dvakrat, prvič v skupini B proti ekipi Rostov-Don, drugič pa v prvem krogu glavnega dela, ko je izgubil v Bukarešti, na Kodeljevo pa prihajajo brez najboljše strelke Nore Mørk. Strelka 49 zadetkov se je huje poškodovala na ponedeljkovi tekmi drugega kroga proti Nykøbingu. Kljub poškodbi je Mørkova z osmimi zadetki postala najboljša strelka tekme, ki jo je Györi dobil z rezultatom 32:23.

»Če se ozrem na zadnjo tekmo, me jezi, da napad ni stekel, kot bi moral. V napadu imamo dolžnice iz zunanje linije. Imeli smo samo dve razpoloženi igralki. Imamo veliko srce, dobro jih bomo naštudirali, v obrambi se vedno dobro držimo. V napadu pa nam glede na mladost in neizkušenost malo primanjkuje. S psihološkega vidika nas čaka najlažja tekma sezone. K nam prihaja evropski prvak. So v paniki, ker se jim je poškodovala najbolj konstantna igralka Nora Mørk, ki sodi med najboljše rokometašice na svetu. Zunanja linija Groot, Oftedal, Tomori, Hansen tvorijo najmočnejšo zasedbo. Ne bo nam lahko. Prišlo bo veliko njihovih navijačev. S trenerskega vidika komaj čakam, da se tekma začne, da vidimo, kakšne so naše moči. Težko je napovedati, da bomo šli na zmago, tiha želja pa tli, da ne bomo položili orožja in se bomo maksimalno borili,« je pred sobotno tekmo dejal Uroš Bregar, trener Krim Mercatorja.

»K nam prihaja najboljša ekipa zadnjih let. Tekmec je kakovosten v vseh fazah igre. Želimo si prikazati eno najboljših predstav. Želimo si polne dvorane, da nam navijači dajo novega zagona,« si želi Miša Marinček, vratarka in kapetanka slovenskih državnih prvakinj.

»Igramo proti eni najboljših ekip. Tega s zavedamo. Igramo doma. Dale bomo vse od sebe. Želimo si biti močne v obrambi, igrati hitro in upamo na najboljši izid,« pa jo je dopolnila Lamprini Tsakalou, srednja zunanja rokometašica Krima Mercatorja:

Tekma bo še posebej zanimiva za vse navijače. Med polčasom bomo izbirali najlepše pustne maske in jih nagradili! Zato vsi na Kodeljevo našemljeni v najljubše risane junake, živali, znane osebnosti in predmete.

To so sporočili iz Krim Mercatorja (konec)