19.11.2017 ob 19:15
Deli članek

Nykøbing, 19. november 2017 (MOREL) - Na zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakinj je rokometašicam Krima Mercatorja v končnici tekme zmanjkalo nekaj športne sreče. Po številnih preobratih so tako morale priznati premoč danskemu Nykøbingu, ki je zmagal z 28:26 (11:12) in bodo v glavni del tekmovanja odnesle dve točki.

Nykøbing – Krim Mercator 28:26 (11:12)

Nykøbing - Arena Naestved, gledalcev 2765, sodnici: Ilijeva, Karbeska (obe Makedonija).

Nykøbing: Nielsen, E. Westberg 1, J. Westberg 5, Merg, Iversen 2, Soerensen, Lagerquist 3, Ikehara 1, Pedersen 3, Olsen 4, Greve, Wallen 2, C. Kristiansen 3, K. Kristiansen 4.

Krim Mercator: Marinček, Pandžić, Benko 5, Abina, Barič 2, Beganović, Stanko 4, Omoregie 3, Zulić 2, Koren 5, Gregorc, Adler, Tsakalou 1, Amon, Perederij 4, Despotović.

Sedemmetrovke: Nykøbing 2 (2), Krim Mercator 4 (2).

Izključitve: Nykøbing -, Krim Mercator 4 minute.

Slovenske državne prvakinje so na gostovanju na Danskem praktično ves prvi polčas vodile, največ po čudovitem zadetku Nine Zulić v 25. minuti, ko so povedle 10:7. Vendar so sledile krizne minute krimovk, kar so domačinke izkoristile iz izid izenačile na 10:10. Kljub temu so ob prvem polčasu z zadetkom prednosti vodile varovanke Uroša Bregarja, ko je po podaji Alje Koren v polno zadela Aneta Benko.

Boj za vsako žogo se je preselil tudi v drugi polčas, pobudo so prevzele rokometašice Nykøbinga, ki so prišle do minimalne prednosti, a so krimovke vseskozi zadevale za izenačenje. Po dveh zaporednih zadetkih Polone Barič v 43. minuti so slovenske rokometašice spet povedle, tokrat z 19:18, in izsilile drugo minuto odmora domačink. Sledila je še ukradena žoga, ki jo je izkoristila Aneta Benko, tretji zaporedni zadetek za 20:18.

Vrtinec vzponov in padcev se je nadaljeval, Danke so odgovorile z novo serijo treh zadetkov, za hip povedle z 20:21, znova pa so udarile Krimovke in prednost vrnile v svojo korist (22:21). Po izenačenju na 24:24, so danske rokometašice dosegle dva zadetka in sploh prvič na tekmi prišle do dveh zadetkov razlike, 26:24. Časa za nov preobrat je bilo premalo, Nykøbing je slavil z rezultatom 28:26.

Krimovke se bodo v glavnem delu pomerile proti madžarskemu Györiju, ruskemu Rostov-Donu in danskemu Midtjyllandu. Prvi bo v nadaljevanje tekmovanja odnesel šest, drugi štiri, zadnji pa dve točki.

»Tekma je bila zelo podobna prvi. Takrat smo imeli srečo mi, tokrat jo je imel Nykøbing. V drugem polčasu smo naredili preveč napak, kar so domačinke seveda izkoristile. Zdaj nas čaka svetovno prvenstvo, kasneje bo nekaj premora. V januarju nas čakajo nove težke priprave na zahtevne nasprotnike. Imamo zelo mlado ekipo in glavni del bo za nas prava preizkušnja kaj zmoremo,« je po tekmi dejal Uroš Bregar, trener Krim Mercatorja.

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)