10.11.2017 ob 16:29
Deli članek

Ljubljana, 10. november 2017 (MOREL) - Po tretji zaporedni zmagi in uvrstitvi v glavni del evropske Lige prvakinj Krimovke tokrat čaka tekma proti romunski Bukarešti, ki velja za enega glavnih favoritov za končno zmago. Tekma, ki bo pomembna zaradi točk, ki se prenašajo v drugi del tekmovanja, se bo v soboto, 11. novembra, začela ob 15. uri v dvorani na Kodeljevem.

O romunskih nasprotnicah ne gre izgubljati besed. Zmagovalke iz sezone 2015/16 in tretje mesto v minuli sezoni govorita sama zase. Cristina Neagu je iz Budućnosti prišla z jasnim namenom, da naslov osvoji s svojim domačim klubom. A pot do tja ni samoumevna, to je dokazal danski Nykøbing, ki jih Romunke premagala s 25:22.

»Veseli me, da smo dve tekmi pred koncem v drugem delu. K nam prihaja zelo močna Bukarešta, ki ima zelo kvaliteto zasedbo. Ne bo nam lahko. Imeli smo rahle težave v trenažnem procesu, predvsem zaradi poškodb, manjkala je Alja Koren, Jelena Despotović je zbolela, Tjaša Stanko in Polona  Barič sta si rahlo zvili gleženj. Verjamem pa, da bomo maksimalno angažirani in bomo skušali Bukarešti zagreniti življenje, če bo možnost odščipniti kakšno točko,« je pred dvobojem z najboljšo romunsko ekipo dejal Uroš Bregar, trener Krim Mercatorja.

Krimovke in Romunke so že uvrščene v glavni del tekmovanja, poljska Vistal Gdynia bi Nykøbing prehitela le z visokima zmagama na zadnjih dvobojih. Ljubljanske rokometašice v zadnjem krogu čaka gostovanje na Danskem, pogledujejo pa tudi proti skupini B, kjer je situacija, vsaj po točkah na las podobna skupini A. Györi in Midtylland jih imata po šest, Rostov-Don štiri, na dnu pa je brez zmage Brest.

»Veseli me, da smo si olajšale delo, da smo naprej. Lahko smo sproščene. Želimo si pred domačimi gledalci prikazati najboljšo igro, ki jo premoremo in upamo, da bo to dovolj, da presenetimo favorizirano Bukarešto,« pa je Bregarja dopolnila kapetanka ekipe Miša Marinček.

Po poškodbi se je na stare tirnice vrnila Elizabeth Omoregie, na tekmi proti Kopru pa je med vratnici znova stopila tudi Amra Pandžić. Zaradi poškodovanega gležnja je Alja Koren v preteklem tednu opravila le en trening, a bo stisnila zobe za zadnjo domačo tekmo skupinskega dela. Nekaj težav imajo tudi Jelena Despotović, Tjaša Stanko in Polona Barič, a bodo vse pripravljene za igro.

»Upam, da bo tekma potekala drugače, kot je prva. Igrali bomo doma, pred odličnimi navijači. Ogromno delamo na naši igri v obrambi in napadu, zmanjšujemo število napak. Borile se bomo in verjamem, da bomo pokazale dobro igro,« si želi Olga Perederij, igralka slovenskih državnih prvakinj. (konec)