16.08.2018 ob 18:51
Deli članek

Ljubljana, 16. avgust 2018 (MOREL) - V prijetnem okolju največjega nakupovalnega središča generalnega pokrovitelja, Hipermarketa Mercator Šiška, so se pred začetkom sezone predstavile rokometašice Krima Mercatorja. Uvodna novinarska konferenca je že tradicionalno služila tudi kot povabilo na Memorial Vinka Kandije, ki bo potekal v petek in soboto na Kodeljevem. Poleg slovenskih državnih prvakinj bodo nastopile še Budućnost iz Podgorice Podravka Vegeta in Lokomotiva iz Zagreba.

»Zelo sem vesel, da smo pred novo sezono priključili dve mladi rokometašici iz svojega  podmladka, Hano Vučko in Nino Žabjek ter reprezentantki Makedonije, Saro Ristovsko, in Hrvaške, Doro Krsnik. Z odličnimi predstavami v minuli sezoni si krimov dres več kot zasluži tudi Nataša Ljepoja. Ne smem pa pozabiti niti vseh ostalih, s katerimi smo že dobro sodelovali. Priprave smo začeli 25. julija, v Ljubljani se nam je pridružil Rostov-Don, kasneje pa smo opravili priprave v Moravskih Toplicah in v Dunajvarošu, kjer smo odigrali tudi dve pripravljalni tekmi. Sam se najbolj veselim prihodnjih dni, v Ljubljano je že prispela Budućnost, s katero že nekaj sezon odlično sodelujemo. Čaka nas Memorial Vinka Kandije, kjer zmage seveda niso v prvem planu, a kmalu se bo začela sezona v kateri je osnovni cilj liga prvakinj. Upam, da se tokrat ne bomo ukvarjali s poškodbami, ki so v minuli sezoni vplivale na našo igro,« je ob predstavitvi ekipe dejal Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja.

»Igralke se med sabo dobro razumemo in že od prvega dneva priprav trdo delamo. Vse si želimo, da bi bilo poškodb čim manj, čim več pa naj bo pozitivnih presenečenj in dobre kemije v ekipi. Želimo si, da se ekipa čim hitreje sestavi, da bomo znale držale ritem naše igre in da bomo pripomogle k stabilnosti v klubu,« je svojega trenerja dopolnila Miša Marinček, kapetanka slovenskih državnih prvakinj.

Z začetkom sezone je zadovoljna tudi Deja Ivanović, članica IO Krima Mercatorja, ki se je naprej vendarle dotaknila minule sezone. »Dejstvo je, da smo lani tekmovalni del odigrali brez štirih igralk iz prve postave. V ligi prvakinj smo opravili odlično delo in le za eno točko zgrešili četrtfinale. Kar nam ni uspelo lani, želimo doseči v letos. Ob Mercatorju, ki nas danes gosti, bi se rada zahvalila tudi drugim sponzorjem, ki nam stojijo ob strani. Prepričana sem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo stabilizirati klub in ga v nekaj letih vrniti na pota stare slave, kamor si vsi želimo neizmerno. Tudi letos smo bili s strani RZS nagrajeni za najboljše pri delu z mladimi, kar nam daje vedeti, da smo na pravi poti in tudi priključitev dveh mladih rokometašic iz našega podmladka govori temu v prid,« je dejala Ivanovićeva, ki je kot igralka s krimovkami dvakrat osvojila ligo prvakinj.

Prvo uradno tekmo v novi tekmovalni sezoni bo Krim Mercator igral v soboto, 8. septembra, ko bo v superpokalu igral z Zagorjem. Slovensko državno žensko prvenstvo se bo začelo teden pozneje, 15. septembra, ligo prvakinj pa bodo slovenske državne prvakinje začele 6. oktobra z gostovanjem v Györu.

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)