04.10.2018 ob 18:57
Deli članek

Ljubljana, 4. oktober 2018 (MOREL) - Pred vrati je začetek najmočnejšega evropskega tekmovanja, rokometašice Krima Mercatorja začenjajo že 23. zaporedno sezono v Ligi prvakinj. Že na uvodu naše rokometašice čaka najtežje delo, gostovanje pri aktualnih evropskih prvakinjah. Madžarski Györi je v zadnjih treh sezonah stalni nasprotnik ljubljanskih rokometašic, v vseh treh pa se je uvrstil tudi na zaključni turnir najboljše četverice. Tekma bo na sporedu v soboto, 6. oktobra, ob 19. uri, v Györu.

Da je Györi resnično vrhunski klub, priča tudi podatek, da so v zadnjih 12 sezonah, z izjemo 2014/15, prav vsakokrat so se uvrstili vsaj v polfinale. V letih 2013, 2014, 2017 in 2018 so se podpisali tudi pod štiri evropske naslove. Navkljub velikim uspehom v zadnjem desetletju pa je pred veliko spremembo. Po odhodu španskega stratega Ambrosa Martina je na vroči stol sedel domači strokovnjak Gabor Danyi. Zaradi psihičnih težav so nepričakovano ostali brez Yvette Broch, nova operacija in težka pot okrevanja pa znova čaka Noro Mörk.

Tudi Krim Mercator je v primerjavi z minulo sezono spremenil zasedbo, za nameček pa je ostal še brez načrtovanih okrepitev iz Angole. Tamara Mavsar je na reprezentančnem dvoboju proti Srbiji utrpela zlom nosu, a bo s posebno zaščitno masko zaigrala tudi v Györu. Po lastnih besedah bo rahlo poškodbo tetive odmislila kapetanka Miša Marinček Ribežl. Alja Koren se je po prehladu že vrnila, manjkala pa bo Amra Pandžić, ki bo dovolj pripravljena čez približno mesec dni.

»Dolgo smo čakali, da se liga prvakinj začne. Györ nam je očitno usojen, saj se bomo proti njim pomerili že tretje leto zapored. Sezona bo za nas zelo pestra, a vedno obljubljam, da se bomo borili po svojih najboljših močeh, vabim pa vse, da se v čim večjem številu udeležite naših tekem. V Györu gradijo nekakšno norveško reprezentanco, saj je celotna zunanja linija popolnoma skandinavska. Okrepili pa so se še z najboljšo vratarko minule sezone. Na zadnji medsebojni tekmi smo odigrali zelo dobro tekmo, imeli smo več rotacije, a proti koncu je do izraza prišla njihova individualna kvaliteta,« je pred tekmo na Madžarskem dejal Uroš Bregar, trener Krim Mercatorja.

»Igralke se pripravljamo po ustavljenem ritmu, za nami je nekaj tekem državnega prvenstva in superpokal. Nestrpno pričakujemo začetek Lige prvakinj, saj je za nami zelo dolgo obdobje priprav. Mislim, da smo se v slačilnici dobro ujele, imamo mlado in ambiciozno ekipo in vsakič, ko bomo stopile na igrišče se bomo potrudile po svojih najboljših močeh. Na prvo tekmo lahko odidemo popolnoma sproščeno, proti prvakinjam bomo videli kako močni smo in kaj moramo nadgraditi pred nadaljevanjem v katerem nas čakajo tekme, kjer pričakujemo boj za vsako točko,« je svojega trenerja dopolnila Miša Marinček Ribežl, slovenskih državnih prvakinj.

»Ob predstavitvi ekipe smo imeli odprto vprašanje v zvezi z angolskima reprezentantkama, pred nekaj dnevi pa smo dobili uradni odgovor s strani Mednarodne rokometne zveze. Zaradi dvojne pogodbe so obe igralki suspendirali, a izjemno smo razočarani nad višino kazni. Igralki sta suspendirani za le en mesec, prejeli pa sta le majhno denarno kazen, imamo še možnost pritožbe, a na to zgodbo želimo čimprej pozabiti. Zavihali smo rokave in se podali na lov za ostrostrelkami, ki bi olajšale delo naše zunanje linije. Rešitev smo našli v francoski reprezentantki Marie-Paule Gnabouyou, ki je že obiskala treninge v Ljubljani in opravila testiranja, čakamo pa le še na dokončno potrditev in podpis pogodbe. Na igralko računamo že na pomembnejših tekmah te sezone, cilj in velika želja pa je, da bi, v kolikor se bo igralka izkazala in bo želja obojestranska, v Ljubljani ostala dlje časa. Vsi namreč vemo, da tak profil igralke iščemo že dolgo,« je dodala Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja.

To so sporočili iz RK Krim Mercator (konec)