04.02.2024 ob 14:24
Deli članek
Ajda Novak in Eva Terčelj obstali v polfinalu kajakaškega krosa

Ajda Novak v Pragi/ Foto Nina Jelenc

Penrith (MOREL)- Odprto prvenstvo Avstralije v slalomu na divjih vodah se je zaključilo s preizkušnjami kajakaškega krosa, kjer sta nastopili Ajda Novak in Eva Terčelj. Slovenski reprezentantki sta prišli do predzadnje tekmovanja.

Številni tujci se na novo kajakaško sezono 2024 pripravljajo v Avstraliji, natančneje na olimpijskem prizorišču v Penrithu, med njimi pa je tudi trojica Slovencev. Zadnji dan tekmovanja v deželi tam spodaj so bile na vrsti tekme v kajakaškem krosu, kjer sta tekmovali Ajda Novak in Eva Terčelj. Obe imata v tej disciplini že uspehe, tako kolajne s svetovnih pokalov, Ajda Novak pa ima poleg tega še kolajno z evropskega prvenstva v Liptovskem Mikulašu, Eva Terčelj pa z zadnjega svetovnega prvenstva v Londonu.

V tokratne izločilne boje sta se uvrstili brez večjih težav, saj je imela Ajda Novak enajsti čas kvalifikacijskih voženj na čas, Eva Terčelj pa je bila 16. V tekmah na izpadanje sta nato uspešno napredovali vse do polfinalnih skupin, kjer pa se je njuna pot zaključila. Ajda Novak je v drugi polfinalni skupini osvojila tretje mesto, iz njene skupine sta v finale napredovali Francozinja Camille Prigent in Poljakinja Klaudia Zwolinska, v prvi polfinalni skupini pa je bila Eva Terčelj četrta, medtem ko sta si finale priborili Francozinja Marjorie Delassus in Avstralka Noemie Fox. Obe sta bili na zmagovalnem odru, saj je v finalu najbolje nastopila Francozinja Marjorie Delassus, druga je bila Poljakinja Klaudia Zwolinska, tretja pa Avstralka Noemie Fox.

V moški konkurenci, kjer svojih predstavnikov nismo imeli, je bil najboljši Avstralec Tim Anderson, na drugo mesto je priveslal Švicar Martin Dougoud, na tretje pa Francoz Mathurin Madore.

Rezultati: https://siwidata.com/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.2024020100

To je sporočila Nina Jelenc. (konec)