04.03.2023 ob 18:52
Deli članek
Andreja Leški peta v Uzbeksitanu

 

Taškent (MOREL)- V kategoriji do 63 kilogramov smo danes spremljali Andrejo Leški. Po prvem prostem krogu v izločilnih dvobojev, jo je v drugem krogu pričakala Avstrijka Krssakova, proti kateri se je dvoboj zavlekel v podaljšek in po dobri minuti dvoboja je slavila Andreja s točko wazarija. V tretjem krogu je prepričljivo premagala Madžarko Varga z ipponom po dobri minuti borbe in se s to zmago uvrstila v četrtfinale. Tam ji je nasproti stala Francozinja Devitry, proti kateri je po slabe pol minute slavila z ipponom. Polfinalni dvoboj z Mehičanko Awiti Alcaraz ni šel v prid Andreji, saj si je Mehičanka najprej priborila prednost wazarija in nato slavila z ipponom. Andreja Leški se bo v boju za bron pomerila z Romunko Ivanescu.
Druga slovenska judoistka, ki je danes stopila na tatamije v Uzbekistanu je bila Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov. V izločilnih dvobojih je v podaljšku z ipponom premagala Turkinjo Ogel. V četrtfinalu se je pomerila z Ukrajinko Chystiakovo proti kateri je klonila z ipponom nekaj sekund pred iztekom rednega dela. V repesažu ji je nasproti stala Nemka Scoccimarro, ki si je priborila prednost wazarija in jo uspešno zadržala do izteka dvoboja. Anka Pogačnik je tako v Taškentu osvojila 7. mesto.
Kot zadnjo Slovenko bomo jutri na tatamijih spremljali Metko Lobnik v kategoriji do 78 kilogramov. To so sporočili iz Judo zveze Slovenije. (konec)