11.02.2024 ob 20:31
Deli članek

Reunion (MOREL)- Eva Alina Hočevar in Žiga Lin Hočevar, ki se na novo sezono pripravljata na Reunionu, sta ta konec tedna nastopila na mednarodni tekmi za točke ICF. Eva Alina Hočevar je v nedeljo veslala v treh finalih, v kajakaškem krosu je bila tik pod zmagovalnim odrom. V finalu je veslal tudi njen mlajši brat Žiga Lin.

Nedelja je na Reunionu, francoskem čezmorskem departmaju, prinesla finalne vožnje na mednarodni tekmi za točke ICF. Slovenske barve sta zastopala Eva Alina in Žiga Lin Hočevar, ki se na sezono 2024 pripravljata v Indijskem oceanu. Za najboljši rezultat dneva je poskrbela Eva Alina, ki se je v kajakaškem krosu prebila vse do finala, kjer pa je nato v cilj priveslala kot četrta. Na zmagovalni oder so se uvrstile Nemka Elena Lilik ter Francozinji Angele Hug in Coline Charel.

Eva Alina je imela že pred tekmo v kajakaškem krosu za sabo že kar nekaj napornih voženj. Nastopila je v polfinalu kajakašic in kanuistk ter se v obeh polfinalnih vožnjah uvrstila na peto mesto, kar ji je prineslo zanesljivo napredovanje v finale. V finalni vožnji kanuistk je naredila nekaj napak, ki so ji prinesle 56 kazenskih sekund, tako da je bila na koncu deveta. Zmagala je Nemka Elena Lilik, druga je bila njena reprezentančna kolegica Andrea Herzog, tretja pa Francozinja Laurene Roisin. Tudi v finalu kajakašic je Eva Alina osvojila končno deveto mesto, po tem ko je imela na progi tri dotike in posledično šest kazenskih sekund. Popolno prevlado med kajakašicami so imele Nemke. Zmagala je namreč olimpijska prvakinja Ricarda Funk, druga je bila Elena Lilik, tretja pa mlajša sestra Lilikove Emily Apel.

V finalu kanuistov je slovenske barve zastopal Žiga Lin Hočevar. Najboljši slovenski mladinec je bil v sobotnih kvalifikacijah kanuistov peti, v nedeljskem polfinalu pa je bil še mesto višje in tako brez težav prišel v finale. V odločilni vožnji je bil sicer hiter, a napake so ga stale kazni – dobil je 54 kazenskih sekund, kar ga je potisnilo na končno osmo mesto. Zmagal je Francoz Yohann Senechault, drugi je bil Nemec Sideris Tasiadis, tretji pa še en Francoz Titouan Estanguet. Blizu uvrstitvi v finale je bil Žiga Lin tudi v kajaku, saj je v polfinalu zasedel 12. mesto. V finalu se je zmage veselil Švicar Gelindo Chiarello, drugi je bil Šved Isak Ohrstrom, tretji pa Čeh Vit Prindiš. Tudi Žiga Lina Hočevarja smo spremljali v popoldanskih tekmah kajakaškega krosa. V prvi izločilni tekmi je v svoji skupini ciljno linijo prečkal kot drugi in tako napredoval v naslednji krog, kjer pa je nato v skupini zasedel tretje mesto in obstal. V finalu sta bila na prvih dveh mestih Švicarja Jan Rohrer in Dmitri Marx, tretje mesto pa si je priboril Francoz Boris Neveu.

Rezultati: https://compet.ffck.org/live/canoe/live_web.html

To je sporočila Nina Jelenc.(konec)