21.01.2023 ob 20:54
Deli članek
Ilka Štuhec se je drugi dan povzpela na najvišjo stopničko

Ilka Štuhec na najvišji zmagovalni stopnički/Fondazione Cortina

Cortina d’Ampezzo-Belluno (MOREL) –  Drugi dan svetovnega pokala v smuku alpskih smučark v Cortini, ki ga organizira Fondazione Cortina je minil v znamenju slovenske šampionke Ilke Štuhec, zaradi katere je ob smučišču zavihrala slovenska zastava. Zmaga Ilke Štuhec v drugem smuku na  progi Olympia delle Tofane, ki je bila  zaradi močnega vetra  skrajšanje, je bila za našo smučarko zelo sladka. 

32-letna Ilka Štuhec, dvakratna svetovna prvakinja v disciplini, je na včerajšnjem smuku osvojila drugo mesto z 0,13 sekunde zaostanka za Italijanko Sofio Goggia. Danes pa se je povzpela na najvišjo stopničko, 0,26 sekunde pred norveškim presenečenjem Kajso Vickhoff Lie in 0,34 sekunde pred domačo smučarko Eleno Curtoni, ki se vrača na stopničke v Cortini eno leto po zmagi v superveleslalomu januarja lani.Danes je bil nesrečen dan za zmagovalko včerajšnjega smuka Sofio Goggia, ki je napako plačala s padcem ob izstopu proge imenovanem Rumerlu.

"Zelo sem vesela," je izjavila Ilka Štuhec in dodala »V zadnjih mesecih sem se še naprej borila in imela sem dobre občutke. Vrniti se na vrh zmagovalnega odra, več kot štiri leta po zadnjem takšnem uspeh, je fantastičen uspeh." 

Drugi dan svetovnega pokala v smučanju v Cortini so bili navzoči številni pretekli šampioni. Med njimi Kristian Ghedina, Alberto Tomba, Deborah Compagnoni in Renate Götschl. 

Jutri, v nedeljo, 22. januarja, bo na sporedu še superveleslalom, ki se bo začel ob 11.30. Tako se bo  zaključil  letošnji tridnevni svetovni pokal za alpske smučarke v Cortini.To je sporočila Lucia Del Favero iz Fondazione Cortina. (konec)