19.02.2023 ob 21:09
Deli članek
Justin in Lah zlomila odpor Mariborčanov

Kranj (MOREL)- AVK Triglav – Branik Maribor 16:10 (7:4, 5:3, 0:1, 4:2) Pokriti olimpijski bazen v Kranju, sodnika: Homovec, Vehovec.

AVK Triglav: Beton, Osel; Cvijanović Tepina, Verbič, Rahne, Lah 5, D. Gostić 1, Pušavec 3, M. Gostić, Lukić, Justin 6, Laketić, N. Štromajer 1. Trener: Krištof Štromajer.

Branik Maribor: Jukić, Bauman; Pajnik, Anzulović 5, Seljak, L. Globovnik, Kačič, Pevec 3, Lep, Šulek, Herzog, Rajšp 1, N. Popović 1. Trener: Tomislav Gradski.

V letošnji sezoni so se kranjski in mariborski vaterpolisti do zdaj pomerili le v četrtfinalu pokala Slovenije. Pred dobrimi tremi meseci so visoko zmagali Kranjčani, ki so vlogo favorita upravičili tudi v prvi medsebojni prvenstveni tekmi. Vendar so se morali za zmago pošteno potruditi, njihova junaka tekme pa sta bila Jan Justin s šestimi goli in Jaša Lah s petimi. V gostujoči ekipi je pet golov dosegel tudi Jerko Anzulović.

Kranjčani, ki imajo še vedno veliko težav z boleznimi svojih igralcev, so v prvi četrtini v zadnjih dveh minutah dosegli kar štiri gole in na prvi odmor odšli s prednostjo treh golov. Gostje so po golu Aljaža Pevca še vodili s 4:3, toda z dvema goloma Laha, zadnjega je dosegel dve sekundi pred koncem uvodne četrtine, Justina in Andraža Pušavca so domači vaterpolisti nekoliko lažje zadihali.

V začetku druge četrtine so se Mariborčani vrnili v igro, ko je Anzulović zadel za 7:6. Vendar do preobrata ni prišlo, domača ekipa je strnila svoje vrste in spet v zaključku četrtine prišla do občutnejše prednosti, ko je po dveh golih Pušavca gostom pobegnila na 12:7.

Najbolj izenačena je bila tretja četrtina, v kateri sta se ekipi izkazali v obrambi, saj je bil dosežen le en gol. Dosegel ga je Matej Rajšp, a je bila to za goste kaj slaba tolažba, saj so Kranjčani v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo štirih golov. Sredi zadnje četrtine je razpoloženi Justin dosegel svoj peti gol na tekmi za kranjsko vodstvo s 13:8, s tem pa je bila tekma dokončno odločena.

Kranjčani so pri dveh zmagah, Mariborčani so ostali pri eni. (konec)