10.12.2023 ob 10:11
Deli članek
Kranjčani zanesljivo v polfinale pokala Challenger

Jan Justin foto Miha Bitežnik

Carouge (MOREL) – Carouge Natation – Triglav Kranj 14:12 (3:2, 3:5, 3:5, 5:0)Pokriti olimpijski bazen. Sodnika: Balzan (Malta), D’Hosche (Belgija).

Carouge Natation: Schmuki, Filipović, Suter 2, Catillaz, Blary 7, Malaspinas 1, Costa Younes, Ardisson 2, Rota 1, Melet 2, Roscio 1, Thebault, Ould-Ali. Trener: Marc Brisfer.

AVK Triglav: Beton, Popović 2, Rajlić, Štromajer, Lah 1, D. Gostić 1, Pušavec 2, Paunovič, Vončina, Justin 4, Troppan 1, Cerar 1, Osel. Trener: Jaka Mikoletič.

Čeprav so kranjski vaterpolisti na gostovanje v Švico odšli s prednostjo desetih golov in okrepljeni z Aljažem Troppanom in Andražem Pušavcem, so bili pred povratno četrtfinalno tekmo zelo previdni v svojih napovedih. Toda že na polovici tekme je bilo jasno, da domačini ne bodo mogli pripraviti presenečenja. V zadnji četrtini so Kranjčani sicer močno popustili in dovolili, da so domačini prišli do zmage, kar je nekoliko pokvarilo njihov vtis, ne pa tudi ogrozilo nastopa v polfinalu.

Kranjčani so tekmo v Švici začeli nekoliko nervozno, kar so domačini izkoristili in z golom Romaina Blaryja povedli z 2:0 v tretji minuti tekme. Že v naslednjem napadu je Pušavec znižal zaostanek svoje ekipe, Blary pa je dve minuti pred prvim odhodom na odmor Carouge še enkrat popeljal do dveh golov prednosti (3:1). Sedem sekund pred koncem prve četrtine se je Pušavec še drugič vpisal med strelce.

Čeprav so v začetku druge četrtine, spet je bil uspešen Blary, domačini še enkrat pobegnili za dva gola (4:2), Kranjčani nikoli niso bili v nevarnosti, da bi zapravili visoko prednost s prve tekme. Jan Justin je z igralcem več izenačil na 4:4, ob še eni prednosti igralca več pa je Benjamin Popović slovenske prvake prvič popeljal do vodstva (6:5). Do odločitve o napredovanju je prišlo v dobrih treh minutah tretje četrtine, ko so kranjski vaterpolisti dosegli štiri zaporedne gole za vodstvo z 11:6. Zadnji gol je dosegel Dejan Gostić. Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo kranjsko ekipo, ki je popustila v obrambi, prejela tri zaporedne gole, za mirni vstop v zadnjo četrtino pa je z drugim golom poskrbel Popović.

Visoko vodstvo in zanesljiva uvrstitev v polfinale je v zadnji četrtini uspavala gostujočo ekipo, kar so Švicarji izkoristili in s šestim golom Blaryja povedli s 13:12. Odlični Blary, ki je dosegel polovico golov za domačo ekipo, je 47 sekund pred koncem tekme postavil končni izid.

Povratne četrtfinalne tekme pokala Challenger.

Sobota: Zaibas (Litva) - Royal Daupins (Belgija) 18:7, 11:7*, Galatasaray (Turčija) - Valletta 15:12 10:6*, Kreuzlingen (Švica) - Novaky (Slovaška) 13:11, 14:15*, Carouge Natation (Švica) – Triglav Kranj (Slovenija) 14:12, 7:17*.

Opombi: * - izidi prvih tekem, ekipe v odebeljenem tisku so se uvrstile v polfinale.

Polfinalni obračuni bodo 9. in 23. marca, finalna pa 6. in 27. aprila. Za finalno vstopnico se bodo Kranjčani ponovno borili s Švicarji, tokrat s Kreuzlingenom. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)