13.05.2023 ob 22:36
Deli članek
Kranjčani že v finalu

Triglav Kranj

Kranj (MOREL) – Calcit Water Polo – AVK Triglav 6:15 (2:5, 1:3, 1:0, 2:7) Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Radonjič, Vehovec.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Gole, Sokler 2, Gledec, Leskovec, Kordež 1, Blažević 1, Lukić, Cerar 1, Briški, Bergant 1. Trener: Gašper Šenica.

AVK Triglav: Beton, Popović 1, Rajlić 2, Rahne, Lah, D. Gostić 1, Pušavec, M. Gostić 1, Vončina 3, Justin 4, Paunović, N. Štromajer 3, Udovč. Trener: Krištof Štromajer.

Aktualni državni prvaki so bili tudi v drugo boljši od Kamničanov, že na polovici tekme pa so domači ekipi pobegnili za pet golov. Čeprav je tretja četrtina pripadla kamniškim vaterpolistom, to ni ogrozilo kranjske zmage, še več, v zadnji četrtini je Triglav dokončno zlomil odpor Calcit Water Pola, ki ga po dveh zaporednih finalih tokrat čakajo tekme za tretje mesto.

Do sredine uvodne četrtine, ko je izid na 1:1 izenačil Rok Bergant, so Kamničani še držali korak s Kranjčani, ki so z goloma v zadnji minuti, dosegla sta ju Marko Gostić in Juš Vončina, na prvi odmor odšli z lepo prednostjo. Že na polovici druge četrtine so Kranjčani z golom Vončine povedli že z 8:2, že v naslednjem napadu pa je Luka Sokler izkoristil prednost igralca več. V tretji četrtini sta se izkazala oba vratarja, Gašper Žurbi v vratih Calcit Water Pola in Jure Beton v vratih Triglava, da pa se je mreža Kranjčanov vseeno zatresla, je z golom s petih metrov poskrbel Goran Blažević.

Tekma je bila odločena že na začetku zadnje četrtine, ko sta se dvakrat zaporedoma med strelce vpisala Jan Justin, enkrat tudi s petih metrov, ter za njim še mladi Nace Štromajer. Visoko vodstvo z 12:4 Kranjčanov ni uspavalo, čeprav so Kamničani z goloma Matica Kordeža in Soklerja nekoliko ublažili svoj poraz, toda do konca tekme se je njihova mreža zatresla še trikrat. Končni izid je postavil najmlajši igralec tekme, šele 15-letni Štromajer. To so sporočili iz ZVDS.(konec)