11.11.2023 ob 20:00
Deli članek
Nina Volčina balinarska svetovna viceprvakinja

Rumilliy (MOREL)- Slovenska balinarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu za ženske in mešane discipline v francoskem Rumillyju osvojila eno srebrno in dve bronasti medalji. Nina Volčina je osvojila naslov svetovne viceprvakinje v hitrostnem zbijanju, bronasti medalji pa so osvojile Tadeja Petrič in Aneta Fidel v igri dvojic ter Nina Volčina in Tadeja Petrič v štafetnem zbijanju. Slovenija je v letu 2023 na balinarskih svetovnih in evropskih prvenstvih za članice, člane, mlajše člane in mladince osvojila kar 15 medalj.

Slovensko balinanje je osvojilo tri nove medalje nove medalje na največjih tekmovanjih. Na svetovnem prvenstvu za ženske in mešane discipline v francoskem Rumillyju je sedemčlanska izbrana vrsta potrdila, da Slovenija kljub izredno močni konkurenci še vedno sodi v sam svetovni vrh,

Volčina si je nastop v sobotnem finalu hitrostnega zbijanja priborila z zmago v petkovem polfinalu proti Italijanki Sereni Traversa s 34:32, v boju za naslov v zadnji disciplini svetovnega prvenstva pa jo je pričakala Turkinja Inci Ece Ozturk. V petminutnem finalnem nastopu pred nabito polnimi tribunami si je 23-letna slovenska reprezentantka že v prvih petih minutah priigrala pet točk zaostanka, na koncu pa je klonila s 27:40.

Dvojica Tadeja Petrič in Aneta Fidel si je mesto na zmagovalnem odru zagotovila z zmago v petkovem četrtfinalu proti favoriziranima domačinkama Coralie Rives in Pauline Gouilloud z 10:5, po sobotnem polfinalnem porazu hrvaški navezi Carollina Bajrić – Nikol Belasić s 4:10 pa sta se Slovenki morali zadovoljiti z bronom. Slovenija je bila po zaslugi Nine Volčina in Tadeje Petrič po petkovem porazu proti hrvaški štafeti Ria Vojković – Carollina Bajrić bronasta tudi v štafetnem zbijanju.
V igri posamezno je Tanja Marc po porazu z Argentinko Romino Bollati z 8:11 svoje nastope končala v četrtfinalu, tako kot Nina Volčina in Martin Zdauc v mešanem štafetnem zbijanju, Polona Premru je v natančnem zbijanju ter Dejan Tonejc in Tadeja Petrič v mešanem krogu pa so izpadli v kvalifikacijah.

V igri dvojic sta zlato osvojili Hrvatici Bajrić in Belasić, v igri posamezno je slavila Italijanka Valentina Basei, v natančnem zbijanju Maročanka Fatiha Targhaoui, v štafetnem zbijanju Hrvatici Vojković in Bajrić, v mešani igri v krog Srba Milica Kolundžija in Dejan Kovačević, v mešanem štafetnem zbijanju pa Francoza Floraine Amar in Guillaume Abelfo. To je sporočil Simon Maljevac.(konec)