23.03.2024 ob 22:22
Deli članek
Po zaostanku šestih golov do finala pokala Challenger

 


 

Kreuzlingen (MOREL) - Kreuzlingen – Triglav 10:10 (3:0, 4:3, 2:3, 1:4) Sodnika: Gomez (Španija), Ivanovski (Črna gora).

Kreuzlingen: Aleksić, Tillema; Zlomislić 1, Langle, Mlcoch, Geiser, F. Rickenbach, J. Herzog 4, Y. Herzog 1, G. Rickenbach, Šilj, Pleyer, Dudler. Trener: Milan Petrović.

Triglav: Beton, Udovč; Cvijanović Tepina, Rajlić, Rahne, Lukić, Gostić, Laketić, Paunovič, Štromaje, Justin 1, Troppan, Cerar. Trener: Krištof Štromajer.

V prvi polfinalni tekmi pokala Challenger so kranjski vaterpolisti še slabe štiri minute pred koncem tekme vodili z 10:7, na koncu so na povratno tekmo v Švico odšli le s prednostjo enega gola. Toda če so Švicarji v Kranju v zadnji četrtini skorajda prišli do preobrata, so v Kreuzlingenu popolni preobrat uprizorili Kranjčani, ki so v tretji minuti tretje četrtine vodili z 9:3, s sedmimi zaporednimi goli pa so slovenski državni prvaki prišli do minimalnega vodstva. Čeprav je Kreuzlingen 33 sekund pred koncem tekme izid izenačili, mu je za petmetrovke zmanjkalo časa.

Oslabljeni Kranjčani, ki so igrali brez Benjamina Popovića, Andraža Pušavca, Juša Vončine, Jaše Laha in Nejca Osela, tako da so do svojih prvih evropskih minut prišli David Laketić, Nikola Lukić in Bor Udovč, so slabo začeli tekmo proti trenutno drugouvrščeni ekipi švicarskega državnega prvenstva, ki so že v prvem napadu premagali Jureta Betona. Do konca prve četrtine so domačini dosegli še dva gola, svoj prvi gol pa so slovenski državni prvaki dosegli v tretji minuti druge četrtine. Za 1:3 ga je dosegel Aleksander Cerar, vendar so slabi dve minuti pozneje domačini vodili že s 6:1. Z novim se je spet izkazal Joel Herzog. Na menjavo strani so kranjski vaterpolisti odšli z zaostankom štirih golov (3:7), ob Cerarju, ki je dosegel gol za 2:6, se je prvič med strelcev vpisal Aljaž Troppan.

V začetku tretje četrtine svojo kakovost potrdil Robin Pleyer, ki je po dveh zaporednih golih svojo ekipo popeljal do vodstva z 9:3, ko je bil uspešen s petih metrov. Vendar se Kranjčani niso predali, do zadnjega odhoda na odmor so svoj zaostanek prepolovili, uspešni so Nace Štromajer, Nikola Rajlić in Jan Justin, v zadnjih četrtini pa so nadaljevali svoj lov za domačo ekipo. Najprej je bil s petih metrov dvakrat zaporedoma uspešen Aljaž Troppan, za izenačenje na 9:9 pa je poskrbel Jan Justin. Vendar se Kranjčani niso zadovoljili samo z izenačenjem, kajti 86 sekund pred koncem tekme je Aleksander Cerar izkoristil prednost igralca več, tako da je Triglav prvič na tekmi prišel do vodstva. Švicarji so sicer 53 sekund pozneje izid izenačili, to pa je bil tudi zadnji gol na tekmi.

Kranjčani bodo v finalu igrali z Galatasarayem, ki je bil v obeh tekmah boljši od litovske ekipe Žaibas. V gosteh so Turki zmagali z 9:8 (3:0, 2:2, 2:5, 2:1), doma pa so Litovce premagali z 12:9 (4:1, 3:1, 3:5, 2:2). (konec)