02.11.2023 ob 18:16
Deli članek
Slovenija bo na svetovnem pokalu branila lansko zmago

Slovenija bo v Saint Vulbasu branila lansko zmago (foto: BZS)

Ljubljana (MOREL)-  Od petka do nedelje bo francoski Saint Vulbas gostil svetovni pokal v balinanju, na katerem bo med 12 najboljšimi svetovnimi reprezentancami tudi Slovenija, ki je lani prepričljivo osvojila prvo mesto.

Prva polovica novembra bo postregla s kar dvema balinarskima spektakloma v svetovnem merilu. Medtem ko bo francoski Rumilly od 7. do 12. novembra gostil svetovno prvenstvo za ženske in mešane discipline, bo že ta konec tedna v sosednjem Saint Vulbasu na sporedu svetovni pokal, na katerem bo nastopilo 12 najboljših reprezentanc na svetu.

V slovenski izbrani vrsti so prednost namenili svetovnem prvenstvu, tako da bo v petek zjutraj v Saint Vulbas odpotovala pomlajena zasedba, ki pa ima pod vodstvom Petre Pivk Lukančič in Antona Kosarja z nosilcem številnih odličij s članskih svetovnih in evropskih prvenstev Anžetom Petričem, aktualnim svetovnim prvakom v natančnem zbijanju pri mlajših članih Žanom Sodcem ter perspektivnima balinarkama Lejo Vehovec in Rebecco Martulaš dovolj močno zasedbo za enakovreden boj z favoriziranimi zasedbami Francije, Italije, Hrvaške in Turčije.

Reprezentance bodo nastopile v mešanih disciplinah - igri v krog ter natančnem in štafetnem zbijanju, v nedeljske odločilne boje pa bodo napredovale zgolj štiri zmagovalke skupin. Finale bo na sporedu v nedeljo popoldne. To je sporočil Simon Maljevac, predstavnik za stike z javnostjo Balinarske zveze Slovenije. (konec)