21.03.2024 ob 20:22
Deli članek
V Solkanu ta konec tedna predstavniki 12 držav

Solkan (MOREL)- V soboto in nedeljo bo Solkan gostil tradicionalno mednarodno tekmo za točke jakostne lestvice ICF, ki je tudi tokrat privabila pestro mednarodno zasedbo. Poleg vseh najboljših slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, pa tudi naših mlajših športnikov in športnic, bodo na Soči nastopili še predstavniki iz 11 drugih držav.

Po tem ko je Sava pretekli konec tedna gostila prvo domačo tekmo v sezoni 2024, in sicer v kanalu od kajakaškem poligonu tacenskega centra, bo ta konec tedna na sporedu še prva domača divjevodaška preizkušnja. Solkanska proga bo organizirala tradicionalno marčevsko tekmovanje za točke jakostne lestvice ICF, hkrati pa bo organizirana tudi odprta kategorija, v kateri bodo nastopili tisti, ki se ne bodo potegovali za točke ICF. Na startu bo preko 220 tekmovalk in tekmovalcev iz 12 držav.

Na progi, kjer bo leta 2025 potekalo ECA evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, bodo poleg slovenskih predstavnikov nastopili še slalomisti in slalomistke s Češke, Slovaške, Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Poljske, Madžarske, Irske, Ukrajine, pa tudi Kanade.

Na startu bodo vsi naši najboljši, na čelu z že potrjenimi olimpijci Petrom Kauzerjem, Evo Terčelj in Evo Alino Hočevar, najboljšima kanuistoma svetovne jakostne lestvice Luko Božičem in Benjaminom Savškom, ki se bosta za olimpijsko vozovnico borila še to pomlad, pa tudi ostalimi članskimi in mladinskimi reprezentanti. Ti se bodo zagotovo borili za zmage tudi na tokratni tekmi v Solkanu, a na Soči bo nastopilo kar nekaj odličnih tujcev, ki bi jim lahko premešali načrte. Avstrijo bo zastopala Viktoria Wolffhardt, Hrvaško odlični kanuist Matija Marinić, tu so še italijanski tekmovalci in tekmovalke Roberto Colazingari, Raffaelo Ivaldi, Zeno Ivaldi, Xabier Ferrazzi, Elena Borghi, Marta Bertoncelli …

V soboto se bo tekmovanje s kvalifikacijami začelo ob 9.15. Prvi kvalifikacijski blok bo namenjen vožnjam kajakašev in kanuistk, kvalifikacije kanuistov in kajakašic pa se bodo začele ob 13.30. V nedeljo je začetek polfinalne vožnje predviden za 10. uro, finale pa za 13.30.

To je sporočila Nina Jelenc.(konec)