01.02.2023 ob 21:20
Deli članek
Velik skok ženske nogometne reprezentance na Fifini lestvici

 

Brdo pri Kranju (MOREL)- Slovenija je leto 2023 pričakala kot 43. država na uradni lestvici Mednarodne nogometne zveze, višje je bila v vsej svoji zgodovini le oktobra lani – na 42. mestu. Reprezentanco od februarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, ki je sklenil novo pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije. Pod njegovim vodstvom in dobrim delom strokovnega štaba se izbrana vrsta konstantno dviga in postaja resna in kompetitivna reprezentanca. Ob Jarčevem prihodu je Slovenija zasedala 62. mesto na Fifini lestvici, potem se je začel vzpon. Pod njegovim vodstvom se je izbrana vrsta zavihtela med 50 najboljših, zdaj pa vse tja do 43. mesta.

Leto 2023 prinaša velike izzive za našo izbrano vrsto, vključno z začetkom igranja lige narodov. „Najprej bi pozdravil odločitev Uefe, ki je ustanovila novo tekmovanje. Najbolj me veseli, da v Uefinih terminih ne bo več treba iskati kakovostnih nasprotnic za prijateljske tekme. Ob tem me veseli tudi to, da bomo igrali s kakovostnejšimi reprezentancami, kar Slovenija za razvoj igralk trenutno še kako potrebuje,“ na to temo je povedal selektor Jarc.
„Motiv je vedno prisoten. Če si profesionalec, kot sem jaz že vse življenje, je motiv to, da si vedno boljši in da si vedno želiš zmagati. Iz napak se moraš učiti in jih odpraviti. Energije pri dekletih ne manjka. V zadnjih dveh ciklih nam je vedno zmanjkalo nekaj kakovostnih minut ali pa, kot radi rečemo, pika na i. Dekleta in stroka, ki vodi žensko reprezentanco A, pa si več kot zasluži, da se enkrat in posledično tudi prvič uvrsti na veliko tekmovanje,“ je še dodal selektor Borut Jarc.

To je sporočil Matjaž Krajnik iz NZS. (konec)