11.05.2023 ob 23:16
Deli članek
Visoka zmaga Ljubljančanov v gosteh

Maribor (MOREL) – Branik Maribor – Ljubljana Slovan 7:15 (1:1, 2:6, 2:3, 2:5)Kopališče Pristan, sodnika: Vehovec, Suhadolnik.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović 1, Seljak 2, Globovnik, Kačič, Pevec 1, Bauman, Šulek, Herzog, Rajšp 2, Popović 1, Kulenović. Trener: Tomislav Gradski.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 3, Čanč 1, Potočnik 1, Žiberna, Ćetković 1, Fakin 1, B. Kirasič 1, Čarni 1, Cuomo 3, Puš 3, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

V zadnjem krogu rednega dela prvenstva so Mariborčani v svojem bazenu s 14:11 premagali Ljubljančane in si na ta način zagotovili prednost domačega bazena. Vendar jim to v prvi polfinalni tekmi končnice ni prav veliko pomagalo. Z eno svojih boljših predstav v letošnji sezoni so jih varovanci Jureta Škofa popolnoma nadigrali. Domačinom se je očitno poznalo, da je bil njihov prvi trener, Tomislav Gradski, pred začetkom končnice dvanajst dni odsoten, saj je bil s slovensko reprezentanco do 15 let na turnirju na Poljskem, nato pa še s kadetsko izbrano vrsto v Novem Sadu.

Prva četrtina ni napovedovala visokega poraza Branik Maribora. Ljubljančani so v drugi minuti sicer povedli z 1:0, ko je bil uspešen Igor Cuomo, vendar je Matej Rajšp že v naslednjem napadu izid izenačil. Do konca četrtine se izid ni več menjal in kazalo je na to, da bomo do konca tekme videli izenačen obračun. Začetek druge četrtine je pripadel gostom, ki so po golu Cuoma povedli s 4:1, že minuto pozneje pa je Jerko Anzulović zadel za 3:4. Zadnje tri minute prvega polčasa so pripadle ljubljanskim vaterpolistom, ki so po golu Martina Puša domačinom pobegnili na 7:3.

Ko je v drugi minuti tretje četrtine Vukašin Stefanović dosegel svoj drugi gol na tekmi za 9:3, so bili Ljubljančani vse bližje končnemu uspehu. Na zadnji odmor so odšli s prednostjo petih golov, toda po novih treh zaporednih golih, tokrat Mihe Fakina, Branka Kirasiča in Jošta Čarnija je bilo štiri minute pred koncem tekme že neulovljivih 13:5 za Ljubljano Slovan. 36 sekund pred koncem tekme se je med strelce vpisal še Luka Ćetković, ki je bil uspešen s petih metrov, končni izid pa je postavil Jurij Seljak, a je bila to kaj slaba tolažba za mariborsko ekipo. (konec)