18.09.2023 ob 21:32
Deli članek
Vito Dragič do brona v Sarajevu

Sarajevo (MOREL)- Kot prvi nosilec kategorije nad 100 kilogramov je bil Vito Dragič v izločilih dvobojih prost. Četrfinalni dvoboj proti Nemcu Belz je slednji dobil z wazarijem. V repasažu je Vito slavil proti Cserkaszovu po prisojeni tretji kazni Madžaru. V boju za bron s Srbom Vracarjem je Vito zmagal po tem, ko so Srbu prisodili tretjo kazen malo pred iztekom rednega dela dvoboja. Vito se je s to zmago povzel na tretjo stopničko kategorije nad 100 kilogramov.

Nika Tomc se je pomerila na tatamijih v kategoriji do 57 kilogramov. V uvodnem dvoboju je premagala Izraelko Gidron z ipponom. V četrtfinalu je zabeležila poraz proti domačinki Samardzic. Preko repesaža, v katerem je slavila s točko wazarija proti Avstrijki Sommer, se je prebila do boja za bron, v katerem je bila Izraelka Dori premočna in Niko premagala z wazarijem po tem, ko je Nika vodila že s točko wazarija. Nika Tomc je tekmovanje zaključila ne petem mestu kategorije do 57 kilogramov.

Moške dvoboje je za Slovenijo v soboto otvoril David Štarkel v kategoriji do 60 kilogramov. V drugem krogu izločilnih dvobojev je slavil proti Azerbajdžancu Orujzade. Za tem se je pomeril proti Švicarju Waizeneggerjem v četrtfinalu, proti kateremu je dvoboj izgubil, in v repasažu proti Madžaru, kjer se je po porazu uvrstil na sedmo mesto kategorije do 60 kilogramov. To so sporočili iz JZS. (konec)