12.03.2023 ob 22:18
Deli članek
Za Koprčane spet usoden drugi polčas

 

Koper – Grafist Koper – AVK Triglav 4:8 (3:1, 1:3, 0:1, 0:3) Olimpijski bazen, sodnika: Kavčič, Pančur.

Grafist Koper: Deković, Janošević, Nastran 1, Giorgi 1, Fičur, Šantak 1, Sajko, Šulić 1, Lončarevič. Trener: Marino Cetin.

AVK Triglav: Beton, Cvijanović Tepina, Rajlić, Rahne 1, Lah 2, D. Gostić, Pušavec, M. Gostić, Vončina 1, Justin 3, Lukić, Verbič 1, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Koprski vaterpolisti so v tekmo s Kranjčani, s katerimi so v letošnji sezoni izgubili vse štiri medsebojne tekme, vstopili v zelo oslabljeni zasedbi. Med drugim so manjkala Boško Krivičić, Amel Turkovic, Teodor Bašić in Milan Jaćimović, toda tudi brez njih so večji del tekme držali korak s kranjskimi vaterpolisti, ki so bili v prejšnjem krogu prosti. Na drugi strani so Koprčani proti Calcit Water Polu ob koncu druge četrtine že vodili s 6:1, a so do konca tekme dali le še dva gola, prejeli pa so jih kar 12. Tudi proti Kranjčanom so bili ves prvi polčas enakovreden nasprotnik, dokončno pa so popustili v zadnjih dveh minutah igre.

V tekmi, v kateri si pohvale zaslužita obe obrambi, so prvi zadeli domačini, ko je v polno zadel Stefano Giorgi. Matic Rahne je izid izenačil, do konca prve četrtine pa sta se med strelce v domači ekipi vpisala Miha Šantak in Andrija Šulić. Na sredini druge četrtine je Jan Justin izid izenačil, nato pa Kranjčane popeljal do prvega vodstva na tekmi. Izkušeni Matej Nastran je minuto pred glavnim odmorom izid še zadnjič izenačil, to pa je bil tudi zadnji koprski gol na tekmi. V tretji četrtini je v polno zadel le Jaša Lah, v zadnji pa še Juš Vončina ter Justin in Urban Verbič, ki sta domačo mrežo zatresla v zadnjih minutah tekme. (konec)