27.01.2024 ob 14:16
Deli članek
Žan Luka Zelko z velikimi težavami z jadrnico

Žan Luka Zelko

 

Adelaide (MOREL) - Za jadralci na moškem svetovnem prvenstvu za olimpijski ILCA 7 v avstralskem Adelaidu je drugi regatni dan. Na žalost se naš Žan Luka Zelko še naprej sooča s tehničnimi težavami, zaradi česar je plova zaključil na skromnem 25. in (27.) mestu, skupno je po današnjem dnevu na 71. mestu.

Žan Luka Zelko: “Zjutraj ni bilo vetra, tako da smo odšli na vodo šele popoldne in odjadrali dva plova. Enostavno, barka mi ni šla. Odjadral sem dva podpovprečna plova in ko sem se vrnil na obalo, sem pregledal barko in opazil, da je krmilo povsem izven linije. To je napaka proizvajalca, na žalost tega nisem opazil prej, to je nekaj, kar se mi je zgodilo prvič v življenju. Tudi ekipa, ki nam je dala barke, je rekla, da česa takega še niso videli. Na žalost ne morejo narediti nič, do jutri naj bi mi barko popravili, upam, da bo v redu, v najslabšem primeru pa mi bodo dali drugo. Pred nami sta še dva plova kvalifikacij. Kaj naj rečem - izgleda, da nikoli nisi dovolj star, da se naučiš, da te lahko presenetijo tudi stvari, ki jih še nikoli nisi doživel, in na žalost se mi je to zgodilo ravno na svetovnem prvenstvu. A vendar, v vsem slabem je tudi nekaj dobrega - to se mi je zgodilo tukaj in ne na olimpijadi. Še vedno verjamem v svoj cilj in v svojo vizijo in verjamem, da smo na pravi poti.”

Jutri sta na sporedu še zadnja kvalifikacijska plova, v ponedeljek pa se začnejo finalni. Več informacij in rezultati: https://2024ilca7men.ilca-worlds.org/ To je sporočila Jakica Jesih, predstavnica za odnose z javnostmi  iz Jadralne zveze Slovenije. (konec)