10.02.2024 ob 16:41
Deli članek
Saudova Arabija opozorila Izrael

Rijad (MOREL/FoNet) - Saudova Arabija je danes posvarila Izrael, naj ne začne vojaške operacije v mestu Rafa na jugu Gaze, zadnjem oporišču Hamasa na območju, kjer se nahaja več kot milijon razseljenih Palestincev.

V izjavi ministrstva za zunanje zadeve je navedeno, da Saudova Arabija opozarja na izjemno nevarne posledice napada in obstreljevanja mesta Rafah na območju Gaze, je poročal The Times of Israel. V sporočilu  je bilo zapisano, da je to mesto zadnje zatočišče za več sto tisoč ljudi, in ponovno so pozvali k prekinitvi ognja. Hamas je tudi opozoril, da bi lahko bilo "na desettisoče" mrtvih in ranjenih, če bi izraelska vojska napadla Rafo.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je ta teden dejal, da je ukazal vojski, naj se pripravi na vstop v mesto v iskanje odgovornih za teroristični napad 7. oktobra na jugu Izraela. V izjavi, ki jo je objavil Times of Israel, je Hamas navedel, da bi imela kakršna koli vojaška akcija katastrofalne posledice, na desettisoče mrtvih in ranjenih, če bi Izraelci napadli Rafo. Hamas je navedel, da bi v tem primeru za odgovornost nosili ameriška administracija, mednarodna skupnost in izraelski okupatorji. (konec)