25.05.2023 ob 23:52
Deli članek
Ukrajinci načrtujejo atentat na Putina

Ukrajinci želijo ubiti Putina/ Foto FoNet

Berlin (MOREL/FoNet) - Namestnik vodje ukrajinske vojaške obveščevalne službe Vadim Skibitsky je danes dejal, da njihovi agenti aktivno poskušajo ubiti ruskega voditelja Vladimirja Putina in da se ruski predsednik tega dobro zaveda.

"Putin vidi, da se mu približujemo, hkrati pa se boji, da ga bodo ubili njegovi sonarodnjaki. Veliko ljudi v Rusiji še vedno podpira to specialno operacijo,  zahvaljujoč družbenim omrežjem pa vemo, da so Rusi prestrašeni, ker je veliko njihovih  rojakov umrlo. je dejal Skibitski za nemški Welt, poroča Index.

Skibitski trdi, da skušajo ukrajinski agenti likvidirati tudi lastnika skupine Wagner Jevgenija Prigožina, čigar plačanci so obtoženi številnih vojnih zločinov. "Naša prioriteta je eliminacija poveljnika enote, ki ukazuje svojim ljudem, naj napadejo. Poskušamo ubiti Prigožina, vendar je Putin na vrhu našega seznama za likvidacijo. On je številka ena, ker koordinira in odloča, kaj se bo zgodilo," je dejal Skibitski. . Na vprašanje, ali bi za legitimne tarče veljali tudi propagandisti, oligarhi in civilisti, je Skibitski odgovoril pritrdilno. "Smo v vojni in to so naši sovražniki. Če pomembna oseba proizvaja in financira orožje za Rusijo, bi likvidacija takšne osebe rešila življenja številnih civilistov. Po mednarodnih konvencijah so legitimna tarča," je poudarill Skibitski. (konec)