14.06.2024 ob 23:18
Deli članek
V Ukrajini je 700.000 ruskih vojakov

Vladimir Putin/foto FoNet

Moskva (MOREL/FoNet) - V območju posebnih operacij v Ukrajini je skoraj 700.000 ruskih vojakov, je danes sporočil ruski predsednik Vladimir Putin in izpostavil, da vojaki, ki se borijo na območju Harkova, častno izpolnjujejo naloge, ki so jim dodeljene.

Putin je poudaril, da se bo Rusija ukvarjala s tem, kako zaščititi svoja naselja, če jih bo sovražnik še naprej obstreljeval. "Če bo nasprotnik nadaljeval s tem, kar je počel do zdaj, bomo razmislili, kako ukrepati naprej, da bi zaščitili naša mesta in naselja," je dejal Putin, je poročal Sputnik. Poudaril je, da je Rusija prisiljena premakniti frontno črto v smeri Harkova, da bi zmanjšala napade na Belgorod. Po njegovih besedah ​​je trenutno obdobje za Rusijo težko, a zelo pomembno, saj je združilo celotno državo.

»V Rusiji skoraj nikoli ni bilo obdobja popolne blaginje. Naša država se je vedno krepila s preizkušnjami in težavami in vedno so bili ljudje, ki se niso smilili sami sebi in so se globoko odločili služiti domovini, braniti," je dejal Putin. Povedal je, da je Rusije nemogoče premagati, saj je njena moč v enotnosti. "Naša država je večnacionalna in večkonfesionalna, a dokler se počutimo kot ena družina, smo nepremagljivi. To je naša moč, ki je nihče ne more premagati. In to moramo zaščititi," je dejal Putin. (konec)