15.09.2023 ob 08:51
Deli članek
Dan odprtih vrat v ZD Ljubljana in UKCLj

Ljubljana (MOREL)- Svetovna zdravstvena organizacija je 17. september razglasila za Svetovni dan varnosti pacientov. V ta namen bodo  danes po zdravstvenih ustanovah potekali Dnevi odprtih vrat s sloganom "Glas pacientu!".

Zdravstveni dom Ljubljana bo tako v sodelovanju z Zvezo organizacij pacientov Slovenije v ZD Ljubljana – Center, Metelkova ulica 9, pripravil dan odprtih vrat.  V okviru dneva bodo potekale sledeče aktivnosti: vodeni ogledi po zdravstvenem domu: ob 10.00, 10.40 in 11.20, zdravstvene meritve - krvni sladkor, krvni tlak, individualne meritve in analiza telesne sestave (od 9.30 - 11.30) in stojnice  sedmih različnih društev (od 9.00 do 13.00)

Ob 12.00 bo potekala okrogla miza na temo »Laični svetovalec za področje sladkorne bolezni« (v veliki predavalnici ZD Ljubljana – Center). Na njej bosta sodelovala tudi predstavnik Društva diabetikov Ljubljana in zastopnik pacientovih pravic. Marjan Sušelj, so sporočili iz ZD Ljubljana.

V UKCL bodo danes, pred svetovnim dnevom varnosti pacientov* v skladu z letošnjo tematiko opolnomočenje pacientov in sloganom Glas pacientu! potekale številne zanimive dejavnosti. Med drugim bodo priredili delavnice v obliki sobe pobega na temo »Skupaj do varnosti - izzivi za paciente in zdravstveno osebje« in v sodelovanju s pooblaščenci za varnost pacientov, zaposlenimi in predstavniki društev pacientov postavili informativne stojnice v avli glavne stavbe.

Ob tej priložnosti so v UKCL po predlogi NHS pripravili zloženko, v kateri predstavljajo nekaj preprostih ukrepov za večjo varnost med bivanjem v bolnišnici. Varnost in dobro počutje bolnikov sta prednostni usmeritvi naše bolnišnice. Bolnike želijo opomniti, da so tu z namenom, da jim pomagajo ter poskrbijo za njihovo varnost in dobro počutje, veliko dobrega pa lahko že z malimi koraki storijo tudi sami. (konec)