21.09.2023 ob 17:10
Deli članek
Jutri mestni prevozi brezplačni

Ljubljana (MOREL)- Evropski teden mobilnosti, v katerem v Ljubljani sodelujemo že 22. leto zapored, bodo sklenili jutri, 22. septembra 2023, na dan brez avtomobila. Ta dan bo uporaba avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa na mestnih in integriranih linijah brezplačna, prav tako bo brezplačno parkiranje na parkiriščih P+R v upravljanju javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi na prireditve v sklopu Evropskega tedna mobilnosti že ves teden omogočamo tudi vrtcem in osnovnim šolam v MOL. Jutri bodo za motorni promet zaprte nekatere ceste, kjer se bo odvijal živahen program: ČS Bežigrad: zapora Črtomirove ulice med 9. in 13. uro, ČS Moste: zapora povezovalne poti od Brodarjevega trga do Rusjanovega trga med 7. in 12.30 uro in ČS Trnovo: zapora Eipprove ulice med 9. in 13. uro

Med 8. in 18. uro bo spremenjen tudi prometni režim na Cesti slovenskih kmečkih uporov (cesta na Grad). Obiskovalce tako kot vse druge dni v letu vabijo k trajnejši izbiri dostopa do Gradu – po kateri izmed pešpoti ali s tirno vzpenjačo. To je sporočila Alja Bebar, strokovna sodelavka, iz kabineta ljubljanskega župana. (konec)