07.09.2023 ob 08:57
Deli članek
Ljubitelji jazza bodo prišli na svoj račun

Ljubljana (MOREL)- Vstopamo v sedmo sezono Jazz Cluba Ljubljanski grad, ki tudi tokrat med septembrom 2023 in aprilom 2024 obeta raznolike koncertne večere v sproščenem vzdušju edinstvene Skalne dvorane. Ob zvokih jazza, soula, funka, rocka, bluesa, swinga, hiphopa … bodo obiskovalci lahko uživali v nastopih priznanih slovenskih in tujih glasbenikov. 

Začenjamo 15. septembra 2023 in nadaljujemo vsak konec tedna, saj petek zvečer zveni dobro! V septembru bodo z nami glasbeniki in zasedbe: Micheal Weiskopf & Complete Unknowns, ki preigravajo Dylanove skladbe iz različnih obdobij, štajerski hiphopar Emkej in ena največjih zvezd afriške glasbene scene Wiyaala. Med drugim bodo do konca leta nastopili še: v okviru mednarodnega projekta Jazz Excange se bosta na odru izmenjali slovenska zasedba Pantaloons in češka zasedba Tygroo; Marina Martensson; Marko Črnčec trio; zasedba KiNG FOO; Balledero, Leni Kravac in drugi. Celoten spored jesensko-zimskega programa najdete na tej povezavi.

Jazz Club Ljubljanski grad bo odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki bodo nastopili ob 20.00. Vstopnice so že v prodaji; vstopnica za posamezni koncert vključuje tudi povratno vožnjo z vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00. To je sporočila Janja Rozman.(konec)