22.01.2024 ob 16:50
Deli članek

Celje (MOREL)– V prejšnjem tednu so na Celjski koči gostili otroke s hrvaškega otoka Krk, iz Baške, kjer ima Mestna občina Celje Celjski dom. Danes so prispeli otroci in Slavonskega Broda, v začetku februarja pa bodo na zimovanju uživali osnovnošolci iz srbske Ćuprije.

Skupina otrok iz Baške je v Celju preživela zelo lep zimski teden, zaradi obilnega sneženja so ostali dan dlje. Učitelji smučanja so zanje pripravili šolo smučanja, pridobljeno znanje so na koncu preverili na zaključni tekmi. Otroci so uživali tudi v sankanju, drsanju v Ledeni dvorani in kopanju v zimskem kopališču Golovec. Ogledali so si Tehnopark, čas ob večerih pa preživljali z igranjem družabnih iger.

Podoben program pripravljamo za vse skupine, ki iz naših prijateljih in pobratenih mest prihajajo na Celjsko kočo. Zimovanja so lepa tradicija, ki krepijo vezi med Celjem in mesti, s katerimi že leta gojimo lepe odnose. Otroci iz celjskih osnovnih šol v Baški preživljajo šolo v naravi, sicer pa so vse poletje v Celjskem domu, ki ima že 65-letno tradicijo, socialne in zdravstvene kolonije. S Slavonskim Brodom je Mestna občina Celje podpisala Sporazum o prijateljstvu in sodelovanju leta 2010, s srbskim mestom Ćuprija, od koder otroci prav tako vsako leto prihajajo v Celje, Listino o sodelovanju leta 1966, Sporazum o obnovitvi pobratenja pa leta 2010. To je sporočila Mojca Grušovnik Andrić iz kabineta celjskega župana. (konec)