05.06.2023 ob 20:56
Deli članek

 

Celje (MOREL) – V javnem podjetju Zelenice so v minulih dneh začeli s sezonskim ocvetličenjem mesta. Cvetje nameščajo na običajna mesta kot v zadnjih letih, obeta pa se tudi nekaj novosti. Na podhodu na Mariborski cesti so sodelavci Zelenic namestili 234 korit z enoletnicami, danes nadaljujejo z nameščanjem dodatnih 209 korit na mostove in ostale podhode. V preteklih dneh so s sezonskim cvetjem zasadili še vse gredice v mestnem parku in na krožiščih.

»Na Čopov most bomo letos poskusno namestili trajnice in spremljali, kako se bodo obnesle. Gre za uveljavljanje bolj trajnostnega pristopa pri cvetličenju mesta. Če bo preizkus uspešen, bomo ocvetličenje s trajnicami v prihodnosti nadaljevali tudi na drugih mestih,« je povedal Jože Krulec, direktor javnega podjetja Zelenice.

Kot je dodal, so zasadili še 124 betonskih korit, delno tudi s trajnimi in medovitimi rastlinami ter 60 cvetličnih korit ob gostinskih lokalih. Do konca tedna bodo v mesto pripeljali še 15 cvetličnih piramid, ki so že zasajene.

V letošnjem letu bodo tako v javnem podjetju Zelenice za lepše in prijaznejše Celje zasadili več kot 15 tisoč kosov sezonskega in trajnega cvetja. To je sporočil Robert Gorjanc iz kabineta celjskega župana. (konec)